elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

MİLAT 1453 |
İstanbul Üniversitesi Elektromobil Takımı

İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan, %100 milli ve elektrikli araç "MİLAT 1453" TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar yarışmasında birinci olmuş ve Türkiye'nin en verimli aracı seçilmiştir. Araç hakkında detaylar yazımızda...



A- A+
28.06.2015 tarihli yazı 12990 kez okunmuştur.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından 4 yıllık bir Ar-Ge faaliyeti sonucunda gerçekleştirilen MİLAT adlı otomobil %100 milli ve elektrikli bir araç olup elektromobil kategorisinde TÜBİTAK tarafından yapılan yarış sonucunda birinci olarak Türkiye’nin en verimli milli elektrikli aracı olarak seçilmiştir.




►İlginizi Çekebilir: YEREL %100 Elektrikli Araba Türkiye Turunda 
 

Ekibin, modelin başarısını tüm Türkiye çapına yaymak ve aracı test etmek amacıyla çıkmış olduğu Türkiye turunda araç Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Kayseri, Konya, Antalya, İzmir, Eskişehir ve Çanakkale illerinden geçip İstanbul’a geri dönerek toplamda 4650 km’lik yolu 75 TL’ye mal etmiştir.

Yolculuk sırasında araç İstanbul’dan Ankara’ya tek şarj ile 6 saat 10 dakikalık 436 km’lik yolu ortalama 80 km/sa hızla 7.2 TL’ye giderek aracın düşük maliyetle ne kadar yol alabildiği kanıtlanmıştır.




►İlginizi Çekebilir: Hidroist | İstanbul Üniversitesi Hidromobil Takımı 
 

Aracın menzili 500 km olup, maksimum 135 km/sa hıza ulaşabilmektedir.

Milat 1453 ekibinin amacı, elektrikli araçlar konusunda dünyadaki yenilikleri takip ederek, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde, milli alt sistemler üreterek tamamen milli bir araç tasarlamak, geliştirmek ve elektrikli araçlar konusunda dışa bağımlılığı minimize etmektir.

Yaptıkları yenilikleri ve çalışmaları görebilmek, merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilmek için ekibi takip edebileceğiniz sosyal hesaplar;
 

 /ProjeMilat    @ProjeMilat    /Milat1453   

 milat.elektromobil@gmail.com



Kaynak:
►MİLAT 1453

Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.