elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Microsoft'tan Çalmanın Bedeli 3 Ay Hapis

Birkaç ay önce hakkında Microsoft'un özel bilgilerini çalmak ve sızdırmak suçundan tutuklama kararı çıkan Microsoft eski çalışanı Alex Kibkalo'nun cezası belli oldu. Haberin detayları yazımızda.



A- A+
16.06.2014 tarihli yazı 7438 kez okunmuştur.
Alex Kibkalo, bu yılın Mart ayında FBI ajanları tarafından Microsoft'un yayınlanmayan Windows 8 güncelleştirmelerini ve "Aktivasyon Sunucu Geliştirme Yazılımı Kiti"ni çalmak ve bu bilgileri Fransa'da bir teknoloji blogu yazarına vermek suçundan yakalanmıştı.
 
Bir Rus olan Alex Kibkalo, 7 yıldır Microsoft'ta yazılım mimarı olarak çalışıyordu.

 
 

 
İlginizi Çekebilir: Windows Korsana Evet Diyor!


Kibkalo, Mart'ın sonlarına doğru önce suçlu olduğunu, daha sonra federal savcıların 3 ay hapis ve 22500 $ para cezasını çekmeyi kabul etti.   
 
ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı John Cougheonur'un kararında Kibkalo 3 aylık hapis ve 100 $ para cezasına çarptırıldı. Kararda suçlunun 22500 $ lık para cezasını ödeyemeyeceği için para cezasının verilmediği belirtiliyor. 

 

 


Kibkalo mahkeme belgelerinde yer alan, yargıca yazdığı bir mektupta "Yaptığım işlerle ilgili bilgi ve belgeleri dışarıya paylaşmama konusunda dersimi kesinlikle aldım" dedi. Buna ek olarak, eve döndüğünde yeni tam zamanlı bir iş aramaya koyulacağını ve tercihen yine yazılım güvenliği konusunda çalışmak istediğini belirtti.
 
Hatalarından ders çıkaran Kibkalo, insanların bu konuya dikkatini çekmek için hatalarını ve sonuçlarını anlatacağı bir kitap çıkarmayı düşünüyor.

 
 

 
İlginizi Çekebilir: Microsoft'tan Akıllı Asansör


Dikkati çeken bir diğer nokta ise MicrosoftKibkalo'yu yakalama yöntemi konusunda çok eleştiri almış. Eleştirilere sebep olan yöntem ise bilgilerin sızdığı bahsi geçen blog yazarının Hotmail hesabının Microsoft tarafından takip edilmesi ve gelen maillerin incelenmesi.

Microsoft, eleştirilere verdiği yanıtta kendi hizmet anlaşmasının "istisnai durumlarda" bu tip bir eyleme izin verdiğini belirtti. Ancak hizmet ilkelerini gelecekte böyle bir durumla karşılaşıldığında müşterilerin içeriklerini incelemek için mahkeme iznine başvuracak şekilde değiştirdiklerini ekledi. 




Kaynak:

SeattleTimes
Ozan Büyük Ozan Büyük Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.