elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

MARVIN |
Trafikteki Türk Teknolojisi

Türkiye, trafik kazalarının en çok yaşandığı ilk 10 ülke arasında bulunuyor. Çeşitli nedenlerle gerçekleşen, can ve mal kaybına neden olan bu kazaları en aza indirmede yine teknolojiye başvuruyoruz. Boğaziçi Üniversitesi mezunu 4 genç mühendis tarafından geliştirilen akıllı can kurtaran Marvin’in detayları yazımızda.



A- A+
03.02.2015 tarihli yazı 6194 kez okunmuştur.
Trafik kazaları genellikle sürücünün dikkat eksikliği, aşırı hız yapması ve iyi bir araç kullanım eğitimi almamasından kaynaklanıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün  ülkelere göre trafik kazası sayılarının bulunduğu verilerde ülkemiz ilk 10’da yer alıyor. Böylesine çok sayıda trafik kazasının yaşandığı ülkemizde, Boğaziçi Üniversitesi’nden 4 genç mühendis ‘MARVIN’ isimli projeyi hayata geçirdi.



►İlginizi Çekebilir: NASA'dan Hava Trafik Kontrol Sistemi


Araca kolaylıkla monte edilebilen akıllı sürüş sistemi, sürücünün duruş-kalkış performansını, tüm manevra hareketlerini,  yol üzerindeki çukura girme gibi etkenleri farklı kategorilerde puanlayarak, sürücüyü adeta sınavdan geçiriyor. Böylelikle sürücünün kendi hatalarını 3 boyutta net bir şekilde görmesini sağlıyor.



Ayrıca sadece puan vermekle kalmayan sistem, olası bir kaza anında darbenin nereden ve ne kadar kuvvetle gerçekleştiğini farklı sensörler ile algılıyıp, bu dataları raporluyor. Eğer gerek görür ise sağlık ve yardım kuruluşlarına haber veriyor.



►İlginizi Çekebilir: Teknoloji Harikası AkIllı Yollar


Tübitak ve Kosgeb gibi kuruluşlardan destek alan Marvin, öğrenci servislerinden bireysel otomotivlere kadar geniş bir kullanım yelpazesi mevcut. 

►MARVIN'in hikayesini bir de üreticilerinden dinleyin;



►MARVIN'li bir aracın test sürüşü;



 
Kaynak:

►drivemarvin.com
Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar