elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Maddeleri Dokunma Yoluyla Görünmez Yapan Meta Madde

Karlshure Teknoloji Enstitüsü daha önce üzerinde bir çok çalışma yapılan meta maddeyle ilgili yeni buluşlar gerçekleştirdi. Araştırmanın konusu olan meta maddenin yapılan deneylerde diğer maddeleri dokunma yoluyla görünmez ve hissedilmez yaptığı görüldü. Detaylar Haberimizde.



A- A+
17.08.2014 tarihli yazı 12358 kez okunmuştur.
Çoğumuz 20 minder alltaki bir bezelye tanesini hissettiği için uyuyamayan bir prensesin olduğu "The Princess and the Pea" (prenses ve bezelye) adlı peri masalını okumuşuzdur. Masal olmasına ve doğruluğu sorgulanmaya açık olmasına rağmen minderlerin ince olabileceğini düşünemez miyiz? Tabi böyle olursa yer ile aramızda pek bir şey kalmaz ve bu denli ince bir mindere uzanmak rahatsızlık yaratacaktır. Ancak hem çok ince hem de buna rağmen sizi çok rahat ettirebildiğini düşünün, harika olmaz mıydı?

Nesnelerin dokunma yoluyla hissedilmesini önleyen bir madde öne süren Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü (KIT) sayesinde bahsettiğimiz şey mümkün hale getirildi.


 
 


Son birkaç yılda bizi görünmez yapabilecek teknikler üzerine birçok çalışma yapıldı ancak şu an açıkladığımız maddeye kadar herhangi bir sonuca ulaşılamamıştı. KIT (Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü) araştırmalara uçlarından birbirine bağlanmış küçük konilerden oluşan özel bir kristal maddeyle başladı. Ölçümler dokunulamaz bir yüzey için mikrometreden daha küçük bir ölçüm biriminde doğruluk vermektedir.

 


Bu madde üretildiğinde takım bu maddenin içine sert bir silindir yerleştirdi. Bu silindir köpük kumaş ve diğer yumuşak maddelerden hissedilebiliyor ancak bu maddenin içinde yok oluyor. Kullanıcılar yapılan deneylerde hiçbir şey hissetmedi. Bu durum bu tür maddelerin icadı için de yepyeni kapılar açıyor.

 
 

►İlginizi Çekebilir : Dünya'nın En Güçlü Maddesi Karbin

Ticarileştirildiğinde daha hafif ve daha ince, taşınabilir ve yatağınız kadar komfor sağlayabilecek minderler satın alabileceksiniz. Kamplar artık çok daha eğlenceli olacak!



Kaynak :

►wonderfulengineering.com


 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.