elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Laptop Adaptörünüzü Ayak Isıtıcısına Dönüştürecek |
Isı Plakası Ye-T

İçinde bulunduğumuz kış günlerinde özellikle ayakların üşümesi hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Bilgisayar başında otururken ayaklarınızın üşümemesi için şarj adaptörleri pratik birer ayak ısıtıcısına dönüşüyor. Detaylar haberimizde..



A- A+
25.01.2016 tarihli yazı 7089 kez okunmuştur.
Ye-T ısı plakası keçe ile kaplanmış yüzey ve bu yüzeye çıkartılabilir şekilde yerleştirilmiş alüminyum plakalardan oluşmaktadır.
 

Kişisel dizüstü bilgisayarlarda rahatlıkla kullanılabilecek şekilde tasarlanan bu ısı pedi şarj adaptörlerindeki ısıyı alüminyum plakalarla alarak geniş bir yüzeye yayıp, üzerine kaplanan keçe malzemesi ile yumuşak ve konforlu bir şekilde ayakları ısıtmaktadır.
 
►İlginizi Çekebilir: Kuantum Bilgisayar Nedir? 

Günümüzde Ravean, Venture Heat ve ThermaCELL gibi şirketler ısıtmalı kıyafetler yapmakta ve ayakkabılar için ısıl hücreli astarlar üretmektedirler. Bazı insanlar ise soğuk havalarda masasında otururken ayaklarının üşümemesi için portatif ısıtıcıları tercih etmektedir. Ancak bu amaçla üretilen ısıtıcılar boyutları küçükte olsa hayli enerji tüketmektedir. Ye-T ısı plakası ise çevre dostu, dışarıdan bir ekstra enerji gerektirmeden ayakları sıcak tutmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca Ye-T adaptörün ısısını aldığı için bu durum şarj aletinin ömrünü de uzatacaktır.


Ye-T ısı pedi'nin alüminyum plakaları takıp çıkarılır şekilde tasarlandığı için temizlenebilir ve keçe yüzeyi yıkanabilirdir. Plakalar her dizüstü bilgisayarın adaptörüne uyum sağlayacak şekilde ayarlanabilir deri kemerli ve uçları sabit olarak perçinlenmiştir.


Alüminyum plakalar termal enerjiyi keçe tabakaya ısıyı transfer ederek bir soğutucu gibi davranır. Ye-T çalışması için çok yüksek sıcaklığa ihtiyaç duymamaktadır ve ısınma çok küçük miktarlarda olsa da bu ısıyı alır ve kayda değer bir etki oluşturarak keçe yüzeye yayar. Bu şekilde adaptörden ısıyı uzaklaştırarak, elektronik verimliliği arttırır. Böylece az da olsa güç tasarrufu sağlar. Kullanılmadığı zaman pratik bir şekilde katlanabilir. Ölçüleri 22 x 11 x 2.5 cm olup ağırlığı 255g'dır. Isı pedini çok fazla yer kaplamadığından dolayı evrak çantasında, sırt çantasında ya da el çantasında sürekli yanınızda taşıyabilirsiniz.


Ye-T şu anda Kickstarter'da finanse edilmekte, ilk gününde €25,000'nun %2 sine ulaşıldı ve hedef için 50 gün kaldı. €49 karşılığında Ye-T ısı plakası siparişine dahil olabilir ve istediğiniz tasarımı seçebilirsiniz. Herşey planlandığı gibi giderse destekçileri bu Eylül'den itibaren ürüne ulaşmayı beklemektedir.

Ye-T 'nin nasıl çalıştığını görmek için aşağıdaki ::VİDEO'yu::  izleyebilirsiniz



Kaynak:

Gizmag



Kutlay SÜNGÜ Kutlay SÜNGÜ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.