elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kurşun Geçirmeyen Askeri Dış İskelet Üretildi

2018 yılına kadar yeni savaş makinesi prototipleri çıkmış olacak. Bu çalışmalardan birisi de milisaniyeler içinde katılaşan sıvı zırh yapısıyla kurşundan etkilenmeyen yeni dış iskelet oldu. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
17.06.2016 tarihli yazı 16265 kez okunmuştur.
Artık bütün askeri yetenekler, mükkemmel bir teknolojiyle kopyalanarak daha gelişmiş, güçlendirilmiş ve her türlü ortamda görev yapabilen dış iskeletleri ve harici teknolojileri çok iyi kullanabilen daha donanımlı insanlar yetiştirmek üzere çalışmalar devam ediyor. Amerika Özel Operasyonlar Komutanlığı (SOCOM), 2018 yılında hazır olacak olan geleceğin savaş dış iskeletini bu alanda bir dönüm noktası olduğunu ve bu teknolojinin daha da gelişeceğini belirtiyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Iron Man Gerçek Oluyor
 

Sıvı Zırh Teknolojisi

 
2013 yılında SOCOM, Taktik Saldırı Hafif Operatör Kıyafeti (TALOS) adındaki teknolojiyi geliştererek Amerikada ki özel kuvvetler ve komandolar için bu teknolojiyi kullanıma sunmayı istiyorlardı. Bu gelişimle beraber birçok yenilikte yapıldı bunlardan birisi de sıvı zırh teknolojisi. 
 
Askeri operasyonlarda kurşun geçirmez zırh oldukça ağır olduğundan askerin hareketini kısıtlayacaktır. Bundan dolayı SOCOM’un geliştirdiği teknolojiyle milisaniyeler içinde sıvıya uygulanacak olan elektrik akımı veya manyetik alan sayesinde sıvı hemen katılaşıp kurşun geçirmez yelek görevi görüyor. 
 
Bu Teknoloji, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü bilim insanları tarafından geliştirilmektedir. Polonyalı bir şirket olan Moratex, benzer bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Çalıştıkları sıvı “Newtonsal olmayan akışkanlar” üzerine ve onlar bu teknolojiye Kesme Kalınlaşma Sıvısı (STF) adını veriyorlar.
 


►İlginizi Çekebilir: Askeri İskelet Robot | HULC

Aslında durağan halinde sıvı olan bu kimyasal madde herhangi bir basınç, örneğin bir şarapnel parçası geldiğinde anında sertleşip muazzam bir enerjiyi emip veya bu enerjiyi dağıtıp kişiyi koruyabiliyor. 
 
TALOS’ta deri üzeri implantlar kullanılarak kişinin hayati fonksiyonlarını da takip edilmesi amaçlanıyor. Zırh bir çok teknolojik yapıyı örneğin hidrolikler, akıllı görüntüleme sistemleri gibi daha bir çok teknolojiyi içermekte. Motoru içten yanmalı ve 10.000 RPM’e kadar çalışmaktadır. Bu teknoloji, Yüksek Verimli Melez Döngü sistemi kullanan sıvı piston ‘X’ yapısı üzerinde kullanılacak. Motoru üreten firmaya göre, motor %75 verimliliğe sahip. Motorda iki hareketli parça var bunlar şaft ve rotor. Bundan dolayı motor oldukça sessiz çalışmaktadır. Ayrıca birçok sensör ve elektronik donanımıyla da güç harcamakta, bu güç özel pillerle karşılanmaktadır.
 
 
Bu teknoloji henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen SOCOM, savaşma teknolojisinin geleceği için bizlere, bu işin nerelere kadar gidebileceğinin en somut örneğini göstermektedir.
 
 


 
Kaynak:

►allaboutcircuits
Ömer Faruk GÜMÜŞ Ömer Faruk GÜMÜŞ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.