elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

‘Kendin Yap’ Projeleri |
Elektrikli Boya Yapımı

Eğlence ve öğrenmeyi buluşturan "Kendin Yap" projelerinde akımı, kablolar ve teller yerine kendi yaptığınız bir boya ile iletebilirsiniz. Devre kurmada popüler hale gelen iletken boyaları ve mürekkepleri evde siz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki nasıl mı?



A- A+
13.11.2015 tarihli yazı 37778 kez okunmuştur.
Yazımızda yapımı anlatılan elektrikli boya, akımı teller kadar iyi iletmese de farklı uygulamalar için size rahatlık sunabilecek düzeyde. Örneğin; Led’leri birbirine bağlarken veya dokunmaya duyarlı bir iletim için ideal bir malzeme olabiliyor. Şimdi malzeme listemizi ve yapılış talimatlarıyla elektrikli boya tarifimizi okumaya devam edebilirsiniz.
 
Malzeme Listesi;


► Grafit tozu
► Beyaz Sirke
► Şırınga
► Tutkal
 

Yapılışı;

Elektrikli boyayı yapmak için öncelikle öğütülmüş halde alınan grafit tozunu bir kaba koymak ve üstünü sirkeyle kaplayarak karıştırmak gerekiyor. Karışımı yaptıktan sonra grafiti tutması için bir kaşık kadar yapıştırıcı döktükten sonra tekrar karıştırın. Karışımın iletkenliğini test etmek için küçük uçlu bir fırçayla pil ve LED'i birbirine bağlayarak deneme yapabilirsiniz. Fırça kalınlığını küçük tutmak, katmandaki direncin küçük olmasını ve daha verimli çalışabilmenizi sağlayacaktır.

Kaynak:
 

Popular Science

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar