elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kendi Kendini Şarj Edebilen Telefon Teknolojisi |
Wysips

Her geçen gün sayısı artan kişisel elektronik cihazları, beraberinde şarj sorununu da getiriyor. Kişisel elektronik cihazların kendi kendini şarj etmesini sağlayabilecek yeni bir teknoloji bu sorunu ortadan kaldırabilir. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
27.10.2015 tarihli yazı 9144 kez okunmuştur.
SunPartner isimli şirketin geliştirdiği Wysips teknolojisiyle telefon ve tabletlerdeki şarj sorununun önüne geçilebilir. Wysips teknolojisi, yapay ve güneş ışığını elektriğe çevirme sistemi üzerine kurulu. Işığı toplamakla görevli olan camlar, telefon ve tabletlerin ekranın alt veya üst kısmına yerleştiriliyor. Sonrasında toplanan ışık, elektriğe dönüştürülerek sürekli şarj sağlanıyor.
 


Wysis teknolojisini farklı kılan özelliği ise optik işleme tabanlı çalışıyor olması. Fotovoltaik katmana bağlı olan arı silindirik mercek katmanı, fotovoltaik hücrelerin ışık ile olan etkileşimini en üst seviyeye çıkarıyor. Wysips’in cam yapısı ise 0,1 mm kalınlığına ve %90 şeffaf özellikte. Yani ekranın okunabilirlik, kontrast gibi özellikleri üzerinde fazla bir olumsuz etkisi bulunmuyor.
 


Prototip çalışmalarda bu ürün santimetrekare başına 5 MW güç üretebilmeyi başarmış. Ortalama 10 dakikalık ışık enerjisini, 4 dakikalık batarya enerjisine çevirebilmeyi sağlıyor.
 


Wysips teknolojisi şu anki haliyle son teknolojili yüksek güç tüketen akıllı telefonlara süresiz şarj sağlayabilecek durumda değil. Ancak daha basit telefonları, saatleri, e-okuyucuları enerji bakımından bağımsız hale getirilebiliyor. Ayrıca bu teknoloji sadece teknolojik cihazlarda değil, pencere gibi tüm yüzeyler için de geliştirilebilir.
 



Kaynak:

Dailymail


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.