elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Karbondioksit Emen Robotlar

Yaklaşan küresel ısınma tehditiyle birlikte karbondioksit miktarının artması hava kirliliğinin en büyük nedenlerinden olarak görülüyor. Japonya merkezli NAS-DRA, farklı bir yaklaşımla karbondioksiti emen ve bunu enerjiye dönüştüren robotlar tasarladı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
21.04.2015 tarihli yazı 9471 kez okunmuştur.
NAS-DRA firması, hava kirliliğini önlemek için karbondioksiti emen ve emdiği karbondioksitide enerji üretiminde kullanan robotlar tasarladı. Yani hem kendi enerjileri üretebiliyor hem de şehirdeki hava kirliliğini temizleyebiliyor.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Google Robot Ordusu


Güneşin tepede olmadığı saatlerde neon ışıklarının olduğu yerlere konumlanan robotlar, ışıklardan yayılan karbondioksiti absorbe ediyor. Ayrıca bu işlem sırasında dış yüzeylerindeki polimer ısınıyor ve çalışmak için ihtiyaç duyfukları sıcaklığa sahip oluyorlar. Bu ısınma sonucunda polimer, çevresindeki karbondioksiti toplamaya başlıyor. Böylelikle karbondioksitle beslenmiş oluyorlar.

Güneşin tepede olduğu gündüz saatlerinde ise robotlar binalara tutunuyor. Sırtlarında bulunan bitkileri besleyerek, bitkilerin saldığı organik atıkları biyogaza çevirerek kendileri için enerji sağlıyorlar. Bitkiler toprağa ihtiyaç duymadan yaşamlarını sürdürebiliyor ve su ihtiyaçları da çok azalıyor.

 
 


►İlginizi Çekebilir: Havayı Temizleyen Reklam Panoları

 
Hem havayı temizleyen, hem de kendi enerjilerini üretebilen bu küçük kahramanlar, bitkilerin ve robotların birleştiği yeni bir melez tür olarak görülüyor. Her ne kadar kesin kurtarıcı olmasalar da hava kirliliğini azaltma konusunda yeni bir umut olduğu düşünülüyor.



Kaynak:


Popular Science
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.