elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Karabük Üniversitesi Protas Öğrenci Kulubü Arduino Eğitimlerine Başladı

Karabük Üniversitesi Protas Öğrenci Kulübü, “Öğrenciden öğrenciye bilgi paylaşımları” sloganıyla çıktığı yolda gerçekleştireceği eğitimler ile katılan her öğrencinin eğitim sonunda birçok Arduino projesi yapabilmelerini hedefliyor.



A- A+
23.12.2015 tarihli yazı 11133 kez okunmuştur.
Aralık ayında başlayan eğitimin ilk gününde katılımcılar Arduino nedir? Kaç çeşit Arduino vardır? Hangi projelerde ne tür Arduino modelleri kullanılır? gibi sorularla katılımcılar Arduino’yu ve çeşitlerini tanımış, yapabilecekleri projeler hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.
 
Eğitimin devamında dijital uygulamalar ile sınıfa giren öğrenci sayısını belirlemeye yarayan basit bir devre kurulması hedefleniyor. Bu tip uygulamalar katılımcılar için ilgi çekici olmakla beraber Arduino yazılımı ve sensörlerin çalışması hakkında bilgi sahibi oluyorlar.
 
Dijital uygulamalardan sonra anolog veri uygulamaları için katılımcılar bilgi sahibi olacaklardır. Anolog uygulama nedir? Ne anlama gelir? Dijital uygulamalardan farkı nedir? gibi sorulara cevap bulup PWM sinyallerinin ne anlama geldiğini öğrenmiş oluyorlar. 
 
Eğitim süresince tüm derslerden faydalanan herkes orta düzeyde Arduino yazılımını öğrenmesiyle beraber birçok tümleşik elemanlarla devreler kurulup kodlamalarını yapabilmeleri için projelerin algoritmalarını öğrenmiş oluyorlar. Bol bol kullanılacak olan sensörler ve temel elektronik elemanlar hakkında ki bilgileri uygulamalı olarak görme ise akılda kalıcılığını arttırıyor. 
 


Yazar: Recep Özdemir
 
Recep Özdemir Recep Özdemir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.