elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Kanada Uzay için Optik Sistem Üretecek

Kanada'nın Uluslararası Uzay İstasyonu için 1,7 milyon $'lık optik sistem üreteceği açıklandı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
23.01.2016 tarihli yazı 7031 kez okunmuştur.


Sistemi NEPTEC Design Firması Üretecek

1998 yılından bu yana yörüngede bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ, İngilizce: International Space Station (ISS)) için 1,7 milyon dolar değerinde gelişmiş bir görüntüleme sisteminin Kanada tarafından üretileceği duyuruldu. Kanada Federal İnovasyon Bakanı Navdeep Bains, merkezi Quebec eyaletine bağlı St-Hubert kentinde bulunan Kanada Uzay Ajansı’nda yaptığı açıklamada sistemin Ottawa’daki NEPTEC Design isimli şirket tarafından dizayn edileceğini belirtti.

Bu Neptec'in Uluslararası Uzay istasyonu için ilk çalışması değil. En son 2014 yılında isimsiz bir uzay aracıyla TriDAR sensör sistemini test etmişlerdi.



Sistem 2020'de Hazır

Bakan Bains, "Uzay optik teknolojisine yapılan bu yatırım, Kanadalılara yeryüzünde bir adım önde olma imkanı sağlayacaktır. Bu teknoloji aynı zamanda madencilik, denizaltı, petrol, doğalgaz altyapısı ve otokontrollü araçlarda da teknolojik imkan ve fırsatlar sağlayacak" dedi. Geliştirilecek optik sistem, bir mikrodalga fırın büyüklüğünde olacak ve bünyesinde 3D lazer, yüksek çözünürlüklü kamera ve kızılötesi kamera bulunacak.


Optik sistem, UUİ'de bulunan ve daha önce Kanada Uzay Ajansı tarafından dizayn edilen Canadarm isimli iki kollu robot Dextre’ye monte edilecek. Yapılan açıklamalarda sitemin, uzay istasyonuna küçük gök taşları ve uzay enkazlarının verdiği zararları inceleyeceği, bunun da astronotların uzay yürüyüşlerini kolaylaştıracağı belirtilmiştir. Sistemin 2020 yılında monte edilmesi ve yakalanan görüntülerin kamuoyuyla da paylaşılması planlanmaktadır.


Kaynak:

► cbc.ca,
► photonics,
► neptec

Yazar: Anıl Gül
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.