elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İlk Yerli Üretim Yüksek Hızlı Tren

TÜLOMSAŞ tarafından hayata geçirilecek ilk yerli üretim yüksek hızlı tren projesinde üretim hazırlıklarında son aşamaya gelindi.60 ay sürdürülecek olan proje ülke ekonomisine yaklaşık olarak 2,5 milyar dolar katkı sağlamış olacak.Gelin beraber bu mutluluk verici projeyi inceleyelim...



A- A+
22.12.2014 tarihli yazı 13362 kez okunmuştur.
17 Aralık 2013 de Ankara Gar'ında kamuoyuna tanıtılan Türkiye'nin ilk milli yüksek hızlı treni için yapılan hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Üretimin gerçekleştirileceği tesisin hazır hale getirilmesinin ardından teknik ekipman montajlarının da tamamlanması ile birlikte yüksek hızlı trenin üretime hazır hale geleceği de son açıklamalarla belirtildi. Ülke ekonomisine toplamda yaklaşık olarak 2,5 milyar dolarlık katkı sağlaması beklenen proje TÜLOMSAŞ tarafından hayata geçirilecek.



 
TÜLOMSAŞ'ta içerisinde üç hat bulunan ve aynı anda iki yüksek hızlı trenin üretilebileceği bir üretim tesisi hazırlandı. Projenin hayata geçirilmesi ile 2018 yılına kadar 106 set üretilmesi planlanan projenin sonunda 300 km/s hıza ulaşılabilecek ilk yerli yüksek hızlı trenin üretilmiş olması hedefleniyor. 60 ay sürecek olan proje de 150 bilim adamı, 536 mühendis ve 245 diğer çalışan olmak üzere toplam da 931 kişi çalışacak.
 


 
 İlginizi Çekebilir: Dünyanın En Hızlı 5 Treni


Birçok kurumla işbirliği yürütülerek gerçekleştirilecek olan projenin ortaklarından biri de İstanbul Teknik Üniversitesi iken paydaşlarının ise TÜBİTAK, ASELSAN ve RSK(Eskişehir Raylı Sistemler Kümelenmesi) olduğu belirtilen yeni bilgiler arasında.
 


 
 İlginizi Çekebilir: Maglev Trenler


22 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan proje danışmanlığı ihalesi ile Milli Yüksek Hızlı Tren projesinin yapımı konusunda ki danışmanlık hizmetleri de alınmış olacak. TÜLOMSAŞ tarafından üretilecek olan yüksek hızlı trenler ise Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi ve bu merkez içinde yer alan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi’nde (URAYSİM)  test edilecek.
 



Kaynak:

Dunya.com

Fatih YÖRÜK Fatih YÖRÜK Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.