elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

IKEA'dan Rüzgar Enerjisine Büyük Yatırım

Son günlerde büyük şirketlerin yatırım ve ilgi odağı olan yenilenebilir enerjiye bir yatırım da İsveçli mobilya devi IKEA'dan geldi. Daha önce güneş enerjisinde çalışmalar yapan şirket şimdi de ABD'de 98 MW gücündeki rüzgar çiftliği projesiyle yenilenebilir enerjide tarihinin en büyük yatırım kararını aldı. Detaylar haberimizde.



A- A+
13.04.2014 tarihli yazı 12678 kez okunmuştur.
İsveç kökenli mobilya devi IKEA, yenilenebilir enerji yatırımları için düğmeye bastı. IKEA grubu ABD'nin Illinois eyaletindeki 98 MW Hoopeston rüzgar çiftliğini satın alarak şirket tarihindeki en büyük yenilenebilir enerji yatırımına imza attı. Daha önce de evler için güneş paneli satışına başladığını duyurarak yenilenebilir enerjide şirket hedeflerini üst noktalara taşıdı.
 


 
Proje şu anda  Apex Clean Energy şirketi tarafından yürütülmekte ve 2015 yılının ilk yarısında tamamen operasyonel hale gelmesi beklenmekte.

Rüzgar çiftliği Chicago'nun yaklaşık 110 km güneyinde  Vermilion County, yerinde kurulacak. Aynı zamanda 49 adet Vestas V100-2.0 MW türbinlerini içerecektir. 

 

 


IKEA Grup sürdürülebilirlik baş memuru Steve Howard: " Biz bu yatırımı yaptığımız için mutluyuz. Bu tür yenilenebilir enerji yatırımları enerji güvenliği, sürdürülebilirlik ve bizim işimiz için gurur verici.'' açıklamasında bulundu. 

Hoopeston rüzgar çiftliği yatıırmı ile birlikte IKEA dünya çapında 206 rüzgar türbinine sahip olacak.

 
IKEA'nın rüzgar çiftliği yatırımında bulunduğu ülkeler ise: Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, İrlanda, Polonya, İsveç ve İngiltere. Şirket, 2020 yılına kadar tüketeceği toplam enerjiyi yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamayı hedeflemekte.



Kaynak 



►Forbes



 
Yunus Emre Sarıbuğa Yunus Emre Sarıbuğa Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.