elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Ike Spike |
Herhangi Bir Nesnenin Boyutunu Ölçün

Karşınızdaki bir binanın veya uğraştığınız bir makine parçasının boyutlarını ölçmek istediğiniz de çeşitli aletler kullanmak zorunda kalırsınız. İşte bu duruma bir çözüm getiren mühendisler çeşitli aletler kullanmanıza gerek bırakmayan lazerli bir ölçüm cihazı yapmışlar. Gelin bu cihaza yakından bakalım...



A- A+
07.10.2014 tarihli yazı 7029 kez okunmuştur.

Ike Spike

Karşınızdaki bir binanın veya uğraştığınız bir makine parçasının boyutlarını ölçmek istediğiniz de çeşitli aletler kullanmak zorunda kalırsınız. İşte bu duruma bir çözüm getiren mühendisler çeşitli aletler kullanmanıza gerek bırakmayan lazerli bir ölçüm cihazı yapmışlar. “Ike Spike” adlı bu aygıt herhangi bir nesnenin enini, boyunu ve yüksekliğini %3 hassasiyetle ölçüp bize sunabiliyor.

Telefonunuzun kamerasını kullanan Dünya’nın ilk lazerli ölçüm cihazı olan Ike Spike ile birkaç basit adımla herhangi bir objeyi ölçüp modelleyebiliyoruz. Ayrıca yaptığımız ölçümlerle nesnelerin alanlarını ve hacimlerini de hesaplayıp bize üç boyutlu (3B-3D) olarak modelleyip sunabiliyor.
 




Ike Spike uygulamasını telefonumuza indirerek çektiğimiz fotoğraflar üzerinden de ölçülendirme yapabiliyoruz. Yaptığımız ölçülendirmelere ek olarak konum belirleme, hedefe olan mesafe; enlem-boylam ve yükseklik gibi değerleri de hesaplayabiliyoruz.
 

Lazerli ölçüm cihazı Ike Spike’ın videosunu aşağıda izleyebilirsiniz;
 


Kaynak:

► IkeGPS
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar