elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hızlı Tüketim Sektörü’nün Öncü Firmaları 19. İTÜ Sektör Günleri’nde Buluştu

19. İTÜ Sektör Günleri “Hızlı Tüketim Sektörü” 4 Aralık 2013 Çarşamba günü İTÜ Maçka Kampüsü’nde gerçekleşti. 21 yıllık geçmişiyle İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü sektörün önde gelen firmalarını farklı iller ve okullardan 750’nin üzerinde katılımcı ile buluşturdu.



A- A+
14.12.2013 tarihli yazı 13363 kez okunmuştur.
Hızlı Tüketim sektörünün devlerinden Unilever, Reckitt Benckiser, P&G ve Henkel’den üst düzey yöneticilerin ağırlandığı organizasyon fuaye alanındaki ikramlar ve staj başvurusu toplanan şirket standlarıyla da ilgi çekti. Asus labirenti, Aral Games Play Station 3 simülasyon oyunları, exi26 standının yanısıra çeşitli yiyecek içecek ikramları hem firmalar hem de katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Etkinlik Basın-Yayın Sponsoru | "ElektrikPort"
 
Reckitt Benckiser oturumu ile başlayan etkinlikte satış departmanından Zincir Mağazalar Müdürü Orkun Saral konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmasına Reckitt Benckiser’in sektördeki konumu ve şirket içi dinamiklerinden başlayarak Reckitt Benckiser’in staj programları kapsamındaki işe alım prensipleri ile devam eden Orkun Bey, değişen tüketici alışkanlıklarını ve pazar dengelerini de aktardı. Günümüz müşterilerinin yalnızca %5’inin üreticiye sadık olup diğer tüketicilerin günün koşullarına göre karar verdiğini ifade eden Orkun Bey, hızlı tüketim sektöründeki rekabetçi ortamda ayakta kalma stratejilerine dair açıklamalarıyla da ilgi çekti.


Öğle yemeği arasının ardından gerçekleşen ikinci oturumda Unilever Satış Direktörü Burçak Dolanay, pazarlama dünyasının değişen trendlerinin ardından pazarlama ve satış departmanlarının yakın ilişkisini anlattı. “Pazarlamada tüm planlarda süreklilik, ürünle ve sloganla ilişkilendirme”nin önemini aktaran Burçak Bey’in tüketici ve alışverişçi alışkanlıklarının hızlı tüketim sektörüne etkisi hakkındaki tespitleri katılımcılardan büyük beğeni topladı.


Katılımcılardan büyük ilgi gören P&G oturumunda ise Kurumsal Pazarlama Grup Müdürü Eser Arıcı, P&G ve hızlı tüketim sektörü hakkında faydalı bilgiler paylaştı. P&G’nin pazarlama departmanından yola çıkıp Fairy ürününün ele alındığı ve tüm açılarıyla bir pazarlama projesi olan sunum kapsamlı bir analiz niteliği taşımasıyla katılımcılar tarafından oldukça beğenildi.


Günün son oturumunda ise Henkel Beauty Care National Accounts Manager Kaya Kurşun ile Recruitment and Training Specialist Begüm Nalcı; Henkel’in uluslararası birçok pazardaki öncü konumundan bahsederek seneler içindeki gelişimlerini, sektördeki başarılarının yanı sıra ders çıkardıkları hatalarını da paylaştılar. Son olarak Henkel Innovation Challenge adındaki fikir üretme yarışmalarından bahsederek herkesi yaratıcı düşünmeye davet ettiler. Katılımcıların yoğun ilgisi sonucu uzun bir soru cevap bölümünün ardından son oturum ve 19. İTÜ Sektör Günleri sona ermiş oldu.


19. İTÜ Sektör Günleri “Hızlı Tüketim Sektörü” fuaye alanında da öğrenciler ve şirket yetkililerine farklı okullardan ve bölümlerden kişilerle tanışma, profesyonel ilişkiler kurma fırsatı sağlaması ile oldukça beğenildi. Gün sonunda tüm katılımcılardan alınan olumlu geri dönüşler ışığında İTÜ EMK’nın önümüzdeki dönemlerde yapacağı organizasyonların büyük talep göreceği ve sektörün önde gelen firmalarından üst düzey konuşmacılar ile beklenenin üstünde katılımlarla gerçekleşeceği öngörülüyor. Ayrıntılı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.



 

Emre ARSLAN Emre ARSLAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.