elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hidrojenle Çalışan Tramvay Geliştirildi

Alternatif yakıtların yaygınlaşması ve araçlarda fosil yakıtlarının kullanımına son vermeye yönelik yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Elektrikli otobüsler, hidrojenle çalışan otomobiller derken Çin alternatif yakıt teknolojilerini toplu taşımada kullandı ve hidrojenle çalışan tramvay geliştirdi. Tramvayın tüm ayrıntıları haberimizde.



A- A+
19.05.2016 tarihli yazı 10570 kez okunmuştur.
Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'de alternatif yakıtların kullanılması dünya atmosferi açısından büyük bir önem oluşturuyor. Ülke nüfusundaki yoğunluk düşünüldüğünde alternatif yakıtların sadece kişisel ulaşımda değil, toplu ulaşımda da kullanılması gerekiyor. Çin’deki Sifang şirketi bu düşünceden yola çıkarak hidrojenle çalışan tramvay üretmeyi başardı.
 



►İlginizi Çekebilir: Hibrit Otomobiller Nasıl Çalışır?


Ar-Ge çalışmaları yaklaşık 2 yıl süren tramvayın son hali gücünü tamamen hidrojen yakıt hücrelerinden alıyor. 380 yolcu kapasitesi olan tramvayın hızı saatte 70 km ile sınırlı. Hız sınırı düşük gözükse de bu aracın hızlı tren değil, tramvay olduğu düşünüldüğünde ortalama bir seviyede olduğu göze çarpıyor. Menzil verilerini inceleyecek olursak; 3 dakika gibi kısa bir sürede tam dolan depoyla 100 km yol gidebiliyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Artısıyla Eksisiyle Elektrikli Otomobiller
 

Hidrojenli araçların en büyük avantajı, tek atığının su olması ve havayı kirletmeyecek olması. Ayrıca hidrojen yakıt hücrelerinin yanlış şekilde saklanması ile ortaya çıkan nitrojen oksit salınımınında önüne yakıt hücrelerinin 10°C altındaki sıcaklıklarda saklayarak geçilmiş. Fosil yakıtlı araçlara göre ulaşımın daha düşük olması da göz önüne alındığında eğer bu tramvaylar yaygınlaşırsa ulaşımdaki işletme maliyetleri düşürülebilir.
 


Kaynak:
 

iflscience
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.