elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Hesap Ödemek İçin Eliniz Yetecek

Kredi kartları. Ne büyük kolaylıktı değil mi? Sıkı durun, daha pratiği geliyor. Artık cüzdan taşıma devri bitiyor. Dolayısıyla lüks restoranlarda hesabı önce ödemek için aikido yapan takım elbiseli adamların da devri bitiyor. Artık hesabı ödemek için tek gerekli olan şey elimiz. Peki nasıl mı çalışıyor? Detayları yazımızda.



A- A+
21.06.2014 tarihli yazı 10919 kez okunmuştur.
Geçtiğimiz aylarda Yakın Alan Haberleşmesi (NFC) ile akıllı cep telefonumuzu kullanarak ödeme yapabileceğimiz haberlerini duymuştuk. Bazı ülkelerde kullanılmaya başlanan bu uygulama için cep telefonunuz NFC için etkinleştirilmiş olması gerekiyordu.
 





İşte bu noktada karşımıza yeni ve daha pratik bir hesap ödeme teknolojisi çıkıyor. İsveç'in Lund Üniversitesi'nde mühendislik fakültesi öğrencisi Fredrik Leifland'ın fikir babası olduğu Quixter adlı projede her insanın biyokimliğini belirleyen avuç içindeki damar yapısı baz alınmış.
 



İlginizi Çekebilir: Hassas Biyonik El İcat Edildi


Sistemin çalışma prensibinde, kızılötesi bir tarayıcı insanın avuç içi damar yapısını tarayarak ödeme yapacak kişiyi tanımlıyor. Ardından cep telefonunuza gelen 4 basamaklı sayı ile doğrulama yapmanız gerekiyor. Avuç içi tarama sistemi, yeni bir teknoloji olmamakla beraber Japonya'da bazı hastanelerde kişisel bilgiler avuç içi kullanılarak öğrenilebiliyor.
 

 



Projenin diğer yararlarına baktığımızda işlem hızının artacağını ve cüzdanı şişiren kart kalabalığının ortadan kalkacağını ve aynı zamanda her insanın avuç içi damar yapısı farklı olacağından kredi kartlarıyla var olan dolandırıcılıkların çok daha azalacağını görüyoruz.
 



Leifland, kendi projesini şu sözlerle ifade ediyor: "Alıcının ödeme yapması için artık ihtiyacı olan kendi eli. Bu şartlar altında dolandırıcılık yapmak mümkün değil". Ayrıca sistemin patentinin alınması ve tüm dünyada yaygınlaştırılması düşünülüyor.
 
Deneme amaçlı avuç içi ile ödeme alan cihazlar 15 mağaza ve restorana kuruldu. Projenin geleceğini kullanıcıların ilgisi ve yorumları belirleyecek.







Kaynak:
TechCrunch

Ozan Büyük Ozan Büyük Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.