elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Google Veri Merkezlerine Yenilenebilir Enerji ile Güç Sağlıyor

İnternet devi Google veri merkezlerinin elektriğini sağlamak için 842MW kapasiteye sahip, şimdiye kadarki en büyük yenilenebilir enerji yatırımını gerçekleştirdi. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
06.12.2015 tarihli yazı 7933 kez okunmuştur.
Yenilenebilir enerjiye en büyük önemi veren ve yatırımı yapan şirketlerden bir tanesi olan Google, çalışmalarının %100’ünü temiz enerji ile güç sağlayarak gerçekleştirmeyi hedefliyor. Hali hazırda 1,2 GW yenilenebilir enerji kapasitesi olan şirket son yapılan bu yatırım ile birlikte enerji kapasitesini 2 GW’ın üstüne taşıdı.
 

 
ABD, Şili ve İsveç’te bulunan 6 farklı şirket ile 10 - 20 yıl arasında yapılan uzun vadeli sözleşmeler esas alınarak sağlanacak olan 842 MW gücün 686MW’lık kısmı ABD’de bulunan Duke Energy, RES Americas, EDF Renewable Energy ve Invenergy, LLC şirketlerleri tarafından kurulacak tesislerinden, 80 MW’lık kısmı Şili’de bulunan Acciona Energia şirketinin kuracağı güneş enerji tesisinden (şu an inşaat halinde olan Şili’deki bu tesis dünyanın en büyük 10 güneş enerji tesisinden birisi olacak) ve 76 MW’lık kısmı İsveç’teki Eolus Vind şirketi tarafından kurulacak olan rüzgar türbinlerinden On-Grid (Şebekeye bağlı) olarak sağlanıyor olacak.



►İlginizi Çekebilir: Google'ın 5 Büyük Projesi


2006 yılından bu yana temiz enerji alanında yapılan çalışmalarına devam eden Google’ın ABD, Almanya ve Kenya başta olmak üzere 2,5 milyar dolar değerinde 22 yenilenebilir enerji projesi ve yatırımı bulunuyor. Yatırımlarına 2025’e kadar devam edip %100 yenilenebilir enerji kullanımına erişmeyi hedefleyen şirketin bu yatırımlarından bazıları dünyanın en büyük yenilenebilir enerji projeleri arasında yer almakta.
 


Kaynak:

Google+
windpowerengineering
acciona-energia

Yazar: Hasret Can Karakaya
Hasret Can Karakaya Hasret Can Karakaya Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.