elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Evde Enerji Depolamanızı Sağlaycak Batarya:
Orison

Verimlilik ve ihtiyaç açısından elektrik enerjisinin depolanması tüketiciler için olmazsa olmaz bir hal almaya başladı. Orison isimli şirket, kullanıcıların evlerinde enerji depolayabilmesini sağlayacak yeni batarya geliştirdi. Orison bataryanın özellikleri ve sağladığı avantajlar haberimizde.



A- A+
09.02.2016 tarihli yazı 7532 kez okunmuştur.
Elektrik faturalarına yansıyan fiyatlar tüketicilerin hangi saat diliminde ne kadar elektrik tükettiğiyle değişmektedir. Talebin en düşük olduğu gece saatlerinde elektrik birim fiyatları da en düşük seviyelerdedir. Ancak tüketicilerin büyük bir çoğunluğu ev aletleri, ısıtma ve soğutma sistemleri başta olmak üzere ihtiyaçlarını fiyatların en pahalı olduğu öğlen ve akşam saatlerinde kullanmaktadır.
 

Orison isimli şirket tüketicilerin elektrik faturalarında azaltmaya gidebilmek ve elektrik ihtiyacının sürekli karşılanabilmesi için evler için enerji depolayabilen bir batarya geliştirmiş. Zemine yerleştirilebilen Orison Tower ve duvara yapıştırılabilen Orison Panel olmak üzere iki farklı modelde tasarlanan bataryalar ayrıca rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla üretilen enerjiyi de depolayabiliyor.
 


 
Cihazın teknik özelliklerinden bahsedecek olursak;

Model; Duvara yapıştırılabilen panel şeklindeki Orison Panel veya montaj gerektirmeyen dik durabilen Orison Tower

Fiyat; Orison Panel 1400$, Orison Tower1550$

Depolama; 2.2 kWh

Güç; 1.8 kW sürekli

Gerilim; 110V – 240V

Akım; 15 amp AC

Garanti; 10 yıl

Boyutlar; Orison Tower 34”, Orison Panel 22’’ yüksekliğinde


Ağırlık; 18 kg


Geçtiğimiz günlerde Tesla, PowerWall isimli ürünüyle evlerde enerji depolama konusunda benzer bir çıkış yapmıştı. PowerWall, Orioan'a göre enerji depolama bakımından daha avantajlı olsa da ağırlık ve modifiye açısından daha hantal nitelikteydi. Ayrıca tıpkı PowerWall ürününde olduğu gibi Orion bataryalarda da çoklu bağlantı ile enerji depolama kapasitesini artırabiliyorsunuz.



Kaynak:

gizmag
kickstarter
Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.