elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

"Eurasia Rail'14" |
Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Kulübü

Dünyanın üçüncü büyük demiryolu fuarı, Eurasia Rail Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı, eş zamanlı düzenlenen konferans ve seminerlerle, 6 Mart’ta, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye ve dünyadaki kamu kuruluşlarının yanı sıra sektörün dev firmalarınında katıldığı fuarda, sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamada önemli bir rol üstlenen Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Mühendisliği ve Raylı Sistemler Kulübü de yer aldı.



A- A+
12.03.2014 tarihli yazı 10507 kez okunmuştur.
Bu yıl dördüncü kez düzenlenen fuarda Ulaştırma Bakanlığı, TCDD, Tüvasaş, Tüdemsaş ve Tülomsaş standlarında özellikle son yıllarda demiryolu yatırımları ile ülkemizin bu konuda nasıl bir çekim merkezi haline geldiği görüldü. 2013 yılında 287 firmanın katılım sağladığı fuarda, bu sene 25 ülkeden 300’ün üzerinde firma sektördeki son teknolojileri sergilendi.
 


Türkiye ve dünyadaki kamu kuruluşlarının yanı sıra sektörün devleri ABB, ALSTOM, ANSALDO, BOMBARDIER, KNORR BREMSE, HYUNDAI ROTEM, SIEMENS, TALGO, THALES, VOITH TURBO, VOSSLOH, WABTEC gibi firmaların yanı sıra ülkemizden DURMAZLAR, KARDEMİR, SAVRONİK, ULAŞIM A.Ş. başta olma üzere sektörün en önemli aktörleri fuarda yer aldı.
 


Fuara ayrıca, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa, İngiltere, İtalya, Polonya, Romanya ve Rusya Federasyonu milli katılım gerçekleştirdi. Avrasya coğrafyasının sektördeki en önemli buluşması niteliğini taşıyan Eurasia Rail Fuarı’nı bu sene 15 ülkenin devlet demiryolları en üst düzey katılımla ziyaret ettiler. Ülkemizin demiryolu ve hafif raylı sistemler yatırımları dünya devlerinin ülkemize yönelmesinin yanında, komşu ve çevre ülkelere rol model olmuş, Türkiye’de de sektöre yönelik demiryolu sanayisini ciddi anlamda geliştirmektedir. 
 



►İlginizi Çekebilir: Raylı Sistemlerde Sinyalizasyon


Fuarda, sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamada önemli bir rol üstlenen Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Mühendisliği ve Raylı Sistemler Kulübü de yer aldı. Fuarda akademik çalışmalar, mesleki eğitim faaliyetleri, teknik projeler, sempozyum çalışmaları gibi bir çok çalışma tanıtıldı. Bir çok kurum ve kuruluş, ulusal ve uluslararası katılımcıların ilgisini çeken Karabük Üniversitesi, dünya devi bir çok firmadan destek, eğitim ve staj sözleri aldı. Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Kulübü Başkanı Kemal Faruk DOĞAN, fuar hakkında şunları belirtti. Türkiye’den ve dünyadan bir çok firmanın ilgi odağı olduk, çok olumlu tepkiler aldık. Karabük Üniversitesi bu alanda yürüttüğü profesyonel çalışmaların yanında, kaliteli mühendisler yetişeceği konusunda da umut veriyor. Sektörün ufkunu geliştirdiğimizi belirten firma yetkilileri ve katılımcıların destekleri bizi daha da mutlu ediyor. Biliyoruz ki çok daha büyük çalışmalara imza atacağız. Bize verdiği desteklerden ötürü Raylı Sistemler Kulübü adına, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal hocamıza teşekkülerimi iletiyorum. 5. Eurasia Rail Fuarı’nda buluşmak üzere.” dedi.
 


Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri ve Stand Ziyaretçileri
Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.