elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Esneyebilen Beton Üretildi

Ürünlerin hizmet ömrünü uzatabilmek için yapısında kullanılan malzemelerin geliştirilmesi büyük bir önem taşıyor. Bina, yol gibi yapıların kullanım ömrünü uzatabilmek için ar-ge çalışmalarıyla esneyebilen beton üretildi. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
25.08.2016 tarihli yazı 21893 kez okunmuştur.
Esneklik, ürünlerin hizmet ömrünü etkileyen malzeme yeteneğidir. Özellikle elektronik ürünlerin ömrünü uzatmak için geliştirilen esneyebilen malzemelere artık yapı malzemeleri de dahil oluyor. Singapur’daki Nayang Üniversitesi’nden araştırmacılar yol, kaldırım ve binalarda kullanılan betonların maruz kaldığı kuvvetler nedeniyle çatlaması/kırılmasını önleyebilmek amacıyla esneyebilen beton üretti.
 


►İlginizi Çekebilir: Buz Eriten Elektrikli Beton

Esneyebilen bu betonun yapısında malzeme kimyasının son gözdelerinden olan ConflexPave isimli malzeme kullanılmış. Mikrofiberlerden oluşan ConflexPave, bizlerin saç telinden daha ince yapıda olan bir polimer türü. ConflexPave malzemesini farklı kılan özelliği ise üzerine uygulanan kuvveti yüzey boyunca orantılı olarak dağıtması. Bu yönüyle uygulandığı malzemeye dayanklılık katarak darbelere karşı ömrünün uzamasını sağlıyor. Ayrıca yapısındaki mikrofiberlerin ekstra sürtünme kuvveti oluşturmasıyla yeni nesil betonun sürtünme katsayısının daha fazla olduğu belirtiliyor.
 

Plakalar halide üretilen yeni nesil beton, sıradan betonlara kıyasla bükülmeye karşı 2 kat daha fazla dayanıklı. Esneyebilen betonun ilk olarak üniversite kampüsündeki yaya ve araç trafiğine açık alanlarda 3 yıl boyunca test edileceği, testlerin başarılı olarak gerçekleşmesi durumunda fabrikalarda seri üretim ile satışının yapılması planlanıyor.


Kaynak:


newatlas
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.