elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Endüstriyel Ağlar İçin Akıllı DC UPS |
Phoenix Contact

Elektrik kesintisi durumunda makine veya ekipmana enerji temininin zorunlu olduğu durumlar vardır. UPS hem bu ihtiyacı karşılar hem de haberleşme yeteneği ile otomasyona bilgi verir. Yeni Quint DC UPS, Endüstriyel Ethernet'e bağlanan ilk akıllı ve ağ özellikli kesintisiz güç kaynağıdır.



A- A+
05.12.2018 tarihli yazı 9019 kez okunmuştur.

Endüstriyel Ethernet’ e Entegre Edilebilen Haberleşme Özellikli Akıllı 24V DC UPS


Besleme voltajının dalgalanması veya arızası genellikle proseste kesintiye neden olur. En kötü senaryoda tüm tesisin arızalanmasına neden olabilir. Kesintisiz güç kaynakları veya kısaca UPS' ler bu kesinti sürelerini önlemek için birçok endüstri sektöründe kullanılmaktadır. Bu tip bir çözüm üç fonksiyonel üniteden oluşur: güç kaynağı, UPS'in kendisi ve akü. Güç kaynağı, şebeke gerilimi mevcut olduğu sürece yüke enerji sağlar. Şebeke kesilirse UPS devreye girer ve aküye geçiş yapar, böylece bağlı yükler kesintisiz olarak beslenmeye devam eder. Gerekli güç akü tarafından sağlanır.
 
 
 

Endüstriyel Ethernet' e Bağlanmak İçin Arayüzleri Kullanma

 
Söz konusu Endüstri 4.0 olunca UPS sistemi hakkında her daim bilgi sahibi olmak sık dile getirilen bir ihtiyaçtır. UPS sistemlerini ağa entegre etmek gerçek zamanlı erişim imkanı yaratır. Bu, örneğin offshore sistemlerindeki gibi pahalı bakım çalışmalarının daha etkin şekilde planlanabileceği veya haberleşme arayüzü üzerinden uzaktan erişim yoluyla gerçekleştirilebileceği anlamına gelir. İşletmeciler sistemin durumuyla ilgili sürekli güncel tutulduğu için enerji tedarik güvenilirliği artmış olur.
 
Phoenix Contact'ın tescilli "IQ Teknolojisi" aküyü izler ve şarj parametrelerini duruma göre uyarlayarak servis ömrünü maksimuma çıkarır. Aküden ve UPS sisteminden gelen tüm veri ve bilgiler, dünyanın herhangi bir yerinden, herhangi bir zamanda, entegre Endüstriyel Ethernet arabirimleri aracılığıyla izlenebilir.
UPS Profinet, Ethernet/IP veya EtherCAT arabirimleri üzerinden 2 ethernet portu aracılığıyla daisy-chain entegrasyonu yoluyla mevcut ağlara kolayca entegre edilebilir. İlgili tüm bilgiler otomasyonunuzdaki üst düzey kontrolörlere aktarılır. PC Worx, TIA Portal, Studio 5000 RSLogix Designer ve Twincat: Mevcut ağlara entegrasyonda yardımcı olmak için mühendislik araçlarına yönelik fonksiyon blokları ve cihaz açıklamaları mevcuttur. Bunlar Phoenix Contact web sitesinde ücretsiz olarak bulunmaktadır.
 

"IQ Teknolojili" Akıllı Akü Yönetimi

 
Benzersiz "IQ teknolojisi" sayesinde akünün en verimli şekilde kullanılması sağlanarak uygulamanız güvenilir bir şekilde beslenir. Akıllı Quint DC UPS, bağladığınız akü ile haberleşir. Bu, akü rezervinin mümkün olan en verimli şekilde kullanılmasını sağlarken, sisteme de stabil bir besleme sağlar. Bu teknolojiden yararlanmak için kullanıcının tek yapması gereken donanımı kurmaktır.
 
UPS modülü enerji depolama cihazını otomatik olarak algılar ve akü tipine ve ortam sıcaklığı gibi genel parametrelere dayanarak şarj karakteristiğini optimize eder. IQ Teknolojisi sayesinde, kullanıcı akünün durumu hakkında sürekli olarak bilgilendirilmektedir. UPS, ay cinsinden akünün kalan ömrünü ve dakika cinsinden kalan tampon süresini güvenilir şekilde belirler. Bu, endüstriyel PC'lerin enerji kesintilerini, zamansız veya yanlışlıkla kapatılmasını önler. Sistemdeki bakım çalışmaları çok daha etkin şekilde planlanabilir.
 
Kalan ömür beklentisi röle kontak çıkışı veya Endüstriyel Ethernet arayüzleri üzerinden kontrolörlere bildirilebilir. Bu sayede bakım çalışmaları daha iyi planlanabilir.

 


Otomatik Akü Algılama

 
Phoenix Contact’ın ürün gamında VRLA, VRLA-WTR ve Lityum İyon (LiFePO4) gibi farklı akü tipleri mevcuttur. Quint DC UPS, kendisine bağlanan akü tipini ve kapasitesini otomatik olarak tanır. Akü teknolojisine, boyutuna ve ortam koşullarına bağlı olarak, UPS otomatik olarak optimum şarj özelliğini seçer ve akü ömrünü önemli ölçüde uzatır. Bunun için hiçbir ayar özel ayara gerek yoktur, UPS bu işlemi otomatik olarak yapar. Bu da montajı basitleştiren bir husustur.
 
Enerji izleme fonksiyonuna hem çıkış akımı hem de çıkış gerilimi dahil edilmiştir. Ek olarak, sistem manüel olarak devreye girebilir veya devreden çıkarılabilir, bu da sistem verimliliğini daha da artırır.

 
 
Quint DC UPS, halihazırda piyasadaki en güçlü 5A akü şarj cihazı ile donatılmış olup, aküyü yüzde 20'ye kadar daha hızlı şarj etmeyi mümkün kılmaktadır. Ayrıca yük önceliklendirme özelliğini içerir. UPS, yük çıkışında her zaman yeterli miktarda enerji bulunması ve kalan enerji ile pilin hızlı bir şekilde şarj edilmesini sağlayacak şekilde kontrol edilir. Bu da yüksek sistem sürekliliği sağlar.

 
 

Kaynak:
 
     

                                                       

                   

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar