elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrikli Su Köprüsü |
Su Pilleri

Hollandalı araştırmacılar, saf suya elektrik gerilimi uygulayarak sudan mini bir köprü yapmayı başardı. Elektrik depolama kapasiteleri sayesinde elektrikli su köprüleri ile yeni bir batarya teknolojisi uygulama alanı geliştirilebilir. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
05.03.2016 tarihli yazı 11297 kez okunmuştur.
İlk olarak 19. yy’da keşfedilen bir etkiyle ortaya çıkan ve fenomen haline gelen su köprüleri, Wetsus araştırma merkezinin yeni çalışmalarıyla farklı bir boyut kazanıyor. Ekip, elektrikli su köprüsüyle kısa süreliğine de olsa elektrik yükünü depolamayı başardı. Peki nasıl?
 



İlginizi Çekebilir: Elektroliz Nedir? | ElektrikPort Akademi
 

Köprünün asıl malzemesi olan su mümkün olan en saf hale getirilerek içindeki iyonlardan vs. arındırılıyor. İki ayrı kaba konulan suya yüksek gerilim uygulandığında birbirleri arasında atlama gerçekleşerek her iki yönde de akıyor ve su köprüsü oluşuyor. Bu durumda su, protonik denilen özel bir hal alıyor. Uygulanan gerilim aniden kesildiğinde ise sıvıdaki elektrik yükünün 1 hafta sabit kaldığı gözlemlenmiş.
 

Su köprüsü bu özelliği sayesinde batarya teknolojisinde yeni bir uygulama alanı oluşturulabilir. Özellikle elektrokimyasal ve biyokimyasal reaktörler ile medikal alanda yeni atılımlar gerçekleşebilir. "Gelecekte su pilleriyle karşılaşabilecek miyiz?" sorusunun cevabını hep birlikte göreceğiz.

 
Kaynak:


beforeitsnews
Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.