elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektriğin Formülü:
2 Yemek Kaşığı Tuz + 1 Bardak Su

Her geçen gün gelişen teknolojiye rağmen dünya üzerinde elektrik sıkıntısının yaşandığı birçok bölge bulunuyor. Salt Corp isimli şirket, bu bölgelerdeki insanların aydınlatma ve küçük güçlü aletlerde şarj sorununa çözüm bulabilmek için farklı bir alternatif enerji kaynağı üretti. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
16.08.2015 tarihli yazı 22029 kez okunmuştur.
Filipinler, dünya üzerinde elektrik sıkıntısının halen yaşandığı bölgelerden biri. Salt Corp isimli şirket, elektriğin olmadığı bölgeler için galvanik pil teknolojisini kullanarak farklı bir aydınlatma seçeneği sunuyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Elektrik Nasıl Oluşur?


Aslında Salt Corp şirketi, sıradan 'Do it your self' projelerinde kullanılan yöntemi ürünleştirerek ticari bir boyuta taşımış. Tuzlu su kullanarak çalışan bu ürün, alüminyum oksidasyonundan yararlanılarak yaklaşık 8 saatlik bir aydınlatma sağlanıyor. Özellikle tuzlu suyun olduğu bölgelerde yaşayanların aydınlatma, telefon gibi düşük güçlü elektronik aletleri şarj etme gibi günlük sıradan elektik ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede.
 


Ürünün seri üretiminin gerçekleşmesinin ardından sivil toplum kuruluşarı yardımıyla elektrik ihtiyacının olduğu bölgelere sürülmesi hedefleniyor. Satış fiyatı ile ilgili ise henüz net bir açıklama yapılmamış durumda.


Kaynak:


►salt.ph


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.