elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünya’nın En Verimli LED Teknolojisi Geliştiriliyor

Hong Kong’da yapılan araştırmalar sonucu LED aydınlatma ürünlerinin verimliliği arttırılırken çevreye verdiği zararlar konusunda oldukça iyimser sonuçlar elde edildi. Bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen yeni LED teknolojisinin ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
16.03.2017 tarihli yazı 12669 kez okunmuştur.
Hong Kong Politeknik Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi (PolyU), piyasada mevcut olarak bulunan tüm aydınlatma ürünlerinden daha verimli, 129 lm/W’lık parlaklık gücüne sahip ve normal LED lambalarından 1,5 kat daha verimli dünyanın en verimli yeni LED filament teknolojisini geliştirdiğini duyurdu.
 

Ürün prototip olarak ürün tamamlandı. Piyasaya 2017 yılı içerisinde giriş yapabilmesi için çeşitli testler ve izinlerin alınmasını bekliyor. 
 
Mükemmel bir enerji verimliliğine sahip bu ürün, günlük ortalama 8 saat çalışma süresince 1300 lm (ışık birimi) ile yılda yaklaşık 4,2 $ elektrik tüketimi ve yılda 22 kg karbondioksit emisyonu sağlıyor. 


 
Buna kıyasla normal bir LED lambası aynı lümen ve koşullarda yıllık 31 kg karbondioksit emisyonu ve yılda 6 $ maliyet oluşturuyor. Yeni teknolojide, %30 oranında karbondioksit emisyonunda verim olduğu görülmekte. Ayrıca yeni teknoloji, geleneksel LED aydınlatmaların üretim maliyetinin yarısıyla 50,000 saatlik çalışma ömrünü mümkün kılmaktadır. 
 

 
PolyU tarafından geliştirilen yeni LED filament teknolojisinin içerdiği diğer avantajlar;
 
Geniş kiriş açısı: 300 derecelik açı, akkor lambalara eşdeğer.
Yüksek renk oluşturma indeksi: Nesnelerin doğal ışıkta olduğu gibi görünmelerini sağlar.
Daha az UV ışını yaymakta
Daha çevre dostu: daha az kimyasal maddelerden oluşması daha az elektronik bileşen ve malzemelerinin %80’i geri dönüşümden sağlanabiliyor olması. 
 
Bu çalışmanın gerçekleşebilmesi için yapılan çalışmalar; 
 
1. Alüminyumun alt katman malzemesi olarak kullanılması:
Seramik ve safir yerine iyi bir termal iletkenliğe, yüksek yansıtma ve uygun fiyata sahip olmasından dolayı daha düşük maliyet, uzun ömür, daha yüksek lümen elde etmek için tercih edilmiştir. 
 
2. Az kuvvetli LED çipleri:
Bu tasarım sayesinde enerji kaybı gerçekleştiğinde ışık yayılımı parlaklık etkilenmeden gerçekleşecek.
 
3. PolyU’nun en gelişmiş enjeksiyon teknolojisi:
Araştırmacılar tarafından en gelişmiş enjeksiyon kalıplama teknolojisi kullanılarak kesintisiz ve şeffaf küresel bi plastik kutu, 300 derecelik bir kiriş açısını mümkün kılmakta.
 
4. Gelişmiş güç kaynağı:
PolyU LED flament lambada AC akım DC ye çevrilerek karmaşıklığı giderip daha basit ve az bileşenli yapı oluşturuldu. Böylece lambanın uzun ömürlülüğü ve verimliliği arttırıldı. 

 
Kaynak:

► ledinside
Recep Özdemir Recep Özdemir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.