elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünya'nın En Güçlü Maddesi Karbin

Yıllar geçtikçe bilim adamları daha önce keşfedilmemiş maddeler bulmaya devam ediyor. Ve her seferinde sınırı zorluyorlar. Özellikle en güçlü maddeler olarak bilinen nano-maddeler yeni araştırmalar için bilim adamlarının ilgisini çekiyor. Bu araştırmalar sonucunda da karbin adı verilen Dünya'nın en güçlü maddesi keşfedildi. Detaylar yazımızda.



A- A+
10.06.2014 tarihli yazı 19363 kez okunmuştur.
Bir şeyler üretebilmek için yeni maddeler ihtiyaç duyarız ve her maddenin kendine özgü özellikleri vardır. Bilim adamları ve mühendisler üretim sürecinde kullanılabilecek ve özellikler onların gereksinimlerini karşılayabilecek yeni maddeler bulmayı deniyorlar. Son zamanlarda gözler, gezegenimize uygun en güçlü maddeler olarak gittikçe sayısı artan nano-maddelere kaydı. Tüm bu mücadele kabrin denen maddenin bulunmasına neden olmuştur.
 

 

Rice basın açıklamasında şunu söylüyor: “Karbin iki ya da sırayla değişen tek ve üçlü atom bağlarla bir arada tutulan karbon atomlu bir zincirdir.” Böyle basit bir yapıyla kabrin çelikten 200 kat daha güçlüdür ve grafen ile karşılaştırıldığında iki kat çekme gücü var. Grafen şu ana kadar nano-maddeler arasında şampiyondu.



Karbini sonunda bir atoma indirilmiş ince bir grafen kurdelesi ya da ince nano-tüp gibi görebilirsiniz. Bu madde spintronik cihazlarda nano-mekanik sistemler, mekanik uygulamalar ve enerji depolamada kuvvetli ve hafif sensörler için kullanışlı olabilir.” şeklinde açıklıyor Rice Makine Mühendisliği Profesörü Boris Yakobsan.
 


Bilim adamları geçmişte oda sıcaklığında sentezlenmiş olan bu maddelerin seri üretimi için hala yeni bir yol bulmaya çalışıyor ve tüm umutlarını eğer başarıya ulaşırsa bu kadar güçlü materyallerin dünya endüstrileri üzerinde etkisi olacağından yeni bir çağın başlamasıyla sonuçlanacak bu buluşa bağlıyorlar.

 

 



Kaynak : 

►wonderfulengineering.com
 
 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.