elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Drone’lar için Kablosuz Şarj Cihazı Geliştirildi

Drone’lar için şarj probleminin önüne geçerek, uçarken kablosuz şarj edilmesini sağlayan endüktif şarj sistemi geliştirdi. Uçuş sırasında şarjı etmeyi mümkün hale getiren sistemin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
20.09.2018 tarihli yazı 6875 kez okunmuştur.
Drone’ların uzun süreli uçuşunu sağlamak için çoğu şirket hidrojen gibi alternatif yakıt kaynakları araştırırken, Global Enerji Aktarımı şirketi GET, uçarken inişe gerek duymadan bir seferde birkaç drone’u şarj edebilecek bir hava endüktif şarj sistemini geliştirdi. Bu şarj sistemi, drone’lara sınırsız uçuş süresi verebiliyor ve sadece birkaç dakika boyunca bu indüksiyon döngüsünün içinde kalarak  pillerini doldurup şarj olmalarını sağlıyor.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Drone'lar için Şarj İstasyonu

Kablosuz şarj sistemi oldukça basit bir düzenek üstüne kurulu olan sistem olarak çalışıyor. Sistem altıgen bir çerçeve içinde yaklaşık 10 m çapında bir düzenek olarak kuruldu. Bu düzenek içine yerleştirilmiş drone düzenek içinde uçtuğu zaman çerçeve 6 dakikalık bir duraklamadan sonra yaklaşık yüzde 80'lik bir verimle 12 KW’a kadar güç üretebilir.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Drone Takip Sistemi Geliştirildi

Bu kurulu sistem birden çok drone’un aynı çerçeve içinde şarj edilebilmesini sağlıyor ve sistem farklı koşullar için kurulup ve taşınabiliyor. Yeni sistem sayesinde drone’lar, uçuş rotası boyunca konumlandırılmış güç noktalarından birinde kısa bir sürede şarj olup yollarına güvenle devam edebilir. Şirket drone’ların geleceği için büyük bir adım olan sistemi daha da geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor.
 

Kaynak:
►New Atlas
Reninnaz Demir Reninnaz Demir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.