elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Drone Yakalamanın 5 yolu

Drone kullanıcı sayısı günden güne artmakta. Drone’ların fiyatlarının uygunluğu, yurtiçi ve yurtdışında çok popüler olması, kötü niyetli kullanıcıların eline geçmesiyle birçok güvenlik problemini beraberinde getiriyor. Askeri bölgeler ve havaalanları ile kamu alanları gibi yerlerde tehdit oluşturacak drone’lar için geliştirilmiş 5 yakalama yöntemi detaylarıyla yazımızda.



A- A+
05.07.2016 tarihli yazı 14084 kez okunmuştur.

1) Battelle’s DroneDefender

Tüfek görünümlü bu cihaz drone’ları devre dışı bırakmak için etkin bir çözüm yolu sunmaktadır. Cihaz yüksek güçlü GPS ve radyo sinyalleri yayarak drone’a kilitlenir ve güvenli bir şekilde yere indirir.
 


►İlginizi Çekebilir: Drone'ların Hava Trafik Kontrol Sistemi
 

2) Anti-İHA Savunma Sistemi

Blighter Surveillance Systems, Chess Dynamics and Enterprise Control Systems firmaları tarafından ortaklaşa tasarlanan bu sistem DroneDefender sistemini baz alarak bir adım öteye taşımaktadır. Sistemde radar tarafından tespit edilen drone’lar, InfraRed ışınlar ve radyo dalgaları kullanılarak kumanda sinyali engellenir. Yere indirilmeye zorlanır veya kumanda frekansı kesildiği için yere düşmesine izin verilir.
 

 

3) Ağ ile Drone Yakalama

Düşük teknoloji bir sistem olduğu düşünülse de Tokyo polis teşkilatının drone’ları yakalamak için kullandığı bir yöntemdir. Operatör kontrollü, ağ bağlanan bir drone, kaçak ve uçması yasak alanda bulunduğu tesit edilen bir drone’u ağa hapsederek yere indirir. Yakalanan drone hakkında bilgi edinilmesi için drone’u zarar görmeden yere indirmesi için görevli operatörün becerileri çok önemlidir.



►İlginizi Çekebilir: Tek Kişilik Drone | Ehang 184
 

4) Drone’ları Kartal ile Avlamak

Yırtıcı bir kuş türü olan kartal, özel olarak eğitilerek drone yakalanmasında kullanılmaktadır. Hızlı ve çevik özelikleri ile drone’ları yakalayabilmektedirler. Eğitim süresince kuşların, dönen pervanelerin pençelerine ve gövdelerine zarar verme endişesi olsa da, kartallar için bu iş oldukça kolaydır.
 

 

5) Rheinmetall’ın Yüksek Enerjili Lazerli Silahı

Geniş hava koruma sistemi, birleşik radar, anti-hava füzeleri ve 35 mm silah içeren bu güçlü sistem takip et, nişan al ve hedefi imha et şeklinde çalışmaktadır. Lazerler gökyüzünü takip etmek ve drone üzerinde bulunan kamerayı bozmak için kullanılmaktadır. Çok gelişmiş bir sistem olan Rheinmetall askeri bölgelerde, kentsel bölgelerde ve birden çok alanda kullanılmaktadır.
 


Sizin drone yakalamak için bir fikriniz var mı? Yorumlarınızı bekliyoruz!


Kaynak:

engineering.com

Cem Aydınoğlu Cem Aydınoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.