elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dövmeleriniz Tarafından 7/24 Takip Edilmek İster Misiniz?

Teknoloji ilerledikçe, giyilebilir teknoloji sektörü de yepyeni fikirlerle sürekli karşımıza çıkıyor. Chaotic Moon Studios adlı bir yazılım grubu, şimdi de “Tech Tats” adlı akıllı dövmeler ile giyilebilir teknolojinin çıtasını biraz daha yukarı taşımaya geliyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
05.12.2015 tarihli yazı 6792 kez okunmuştur.
Giyilebilir teknoloji deyince aklımıza ilk başta akıllı saatler ve bileklikler geliyordur. Ama artık bunun yerini akıllı dövmeler alacak gibi gözüküyor. Chaotic Moon Studios adlı yazılım, tasarım ve geliştirme yapan bir firma, şimdilerde yüksek teknolojili bir dövme geliştiriyor. İletken boya ile oluşturulan elektronik devrelerden ve elemanlardan meydana gelen bu dövmeler, insan vücudundan sağlık ve diğer tıbbi bilgileri topluyor.




►İlginizi Çekebilir: Elektronik Dövme Nedir?


Şuanda çok yeni olan bu teknoloji, ilerde birçok alana dahil olarak adından çokça bahsettirecek gibi gözüküyor. Şirketin CEO’su olan Ben Lamm’ın da belirttiği üzere, bu dövmeler sağlıksal verileri vücuttan toplayıp medikal alete yükleyebilecek yetenekte olacaklar ve hatta daha da geliştirilerek askeri alanda bile kullanılabilirler.
 
Kalıcı olmayan bu dövme, yıkayarak çıkarılabiliyor. Şirketin yaptığı çalışmalara göre, bu dövme vücut sıcaklığı, kan basıncı, şeker oranı, nabız atımı gibi birçok tıbbi bilgiyi ölçerek görüntüleyebilecek ve kişinin stresli olup olmadığını teşhis ederek led lambayla renk değişimi yaparak uyarı verebilecek. Dahası bu topladığı bilgileri bluetooth ile akıllı telefonlara gönderebilecek.
 



►İlginizi Çekebilir: Elektrokimyasal Biyosensörlü Dövme


Sizi 7/24 takip edecek olan bu dövmeler, çocuğunuzu neden etmesin? Lamm ayrıca bu dövmelerin bir başka kullanım amacı da çocukları, sürekli takip gerektiren hastaları takip etmek olabileceğini ve yer bildirimi yapabilecek olan bu dövmelerin, takip amaçlı da kullanılabileceğini belirtti.



Kaynak:

Techcrunch

Yazar: Burcu Yelis
Burcu YELİS Burcu YELİS Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.