elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Devre Oluşturmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı |
Circuit Scribe

Bireysel geliştiriciler için fon yaratma platformu olan Kickstarter de başlatılan "Circuit Scribe" adlı proje son zamanların en çok ilgi gören projelerinden. İletken gümüş bir mürekkebe sahip kalem ile sıradan bir kağıt üzerinde kolayca devre çizimine ve simülasyonuna olanak sağlayan projenin detaylarını yazımızda bulabilirsiniz.



A- A+
24.11.2013 tarihli yazı 34269 kez okunmuştur.

Circuit Scribe ile Devre Kurulumu 

 
Akademik eğitim ve devre kurulumları için yapılan simülasyon çalışmalarına hız ve kolaylık sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu proje oldukça basit bir konsepte sahip. İletken gümüş mürekkebe sahip bir kalemden ibaret olan Circuit Scribe ile herhangi bir kağıda devreyi çizip test edebilme imkanına sahip oluyorsunuz. Mürekkebin sahip olduğu kimyasal yapı sayesinde hemen kuruyabilen çizimleriniz için beklemenizede gerek kalmıyor. Su bazlı ve toksik olmayan mürekkep aynı zamanda çocukların kullanımı içinde güvenli bir yapıya sahip. Ayrıca kalem sahip olduğu mürekkep kapasitesi ile 60 - 80  metre devre çizimi yapılabiliyor ve kare başına 50-100 miliohm bir iletkenlik özelliğine sahip.



Videoda kullanım örneklerini ve mürekkebin kimyasal yapısını daha yakından görebilirsiniz



 İlginizi Çekebilir : Baskılı Devre Kartı Yapımı

Projenin en önemli amaçlarından biri de proje tabanlı öğrenmenin gelişimine katkıda bulunmak ve anlık olarak çizilebilecek devreler ile kalıcılığı arttırmak. Vakit kaybına neden olan breadbord'u ortadan kaldıran Circuit Scribe ile basit bir kağıt parçasına karışık devreler kurmakta mümkün.Açık kaynak donanımları olarak bilinen Arduino ve Makey Makey gibi birçok elektronik platformda Circuit Scribe kullanabilirsiniz.

 


 


 İlginizi Çekebilir : Bisikletten Enerji Üretimi
 
Circuit Scribe projesinin diğer bir ilgi çekici özelliği ise devre oluşumunu kolaylaştırmak adına bazı elektronik komponentlerin arkasına yapılan platform sayesinde buzdolabına yapıştırılan çıkartma gibi sayfaya yerleştirebilmeniz.   



 İlginizi Çekebilir : Doğadaki Gizem: Elektrik
 
Kaynak:

►Kickstarter
Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.