elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

DARPA'dan İşlemci Rekoru |
1 Terahertz

Özellikle akıllı cihazlar ve işlemci piyasasında hızlı bir yükselişe giren ve Intel'e rakip olmaya başlayan DARPA, büyük bir rekorla karşımıza çıkıyor. Rekor seviyelere ulaştırdığı, saniyede 1 trilyon döngü ile çalışan işlemcisi ile işlemci dünyasında büyük devrim yaratan DARPA, görenleri şaşkına çeviriyor.



A- A+
31.10.2014 tarihli yazı 13696 kez okunmuştur.
Akıllı cihazlar ve teknoloji  dünyasına büyük bir giriş yapan DARPA, yeni bir işlemci modeliyle piyasayı alt üst edecek gibi görünüyor. Boffins teknolojisi ile  güç paketlerini, katı-hal entegre ile tek bir işlemci üzerinde toplamayı başaran DARPA, işlemci dünyasınında büyük bir rekor kırdı. Teraherts Monolitik Entegre yani TMI isimli işlemci ile özellikle bilgisayarların performansında büyük devrim yaratacak olan DARPA, 2012'de yapılan testlere göre , bir önceki işlemcisi ile 150 Milyar kod döngüsüne ulaşmayı başarmıştı.
 
 
 
 
  
TMI'nin sunduğu performans incelendiğinde, özellikle kişisel bilgisayarlarda kullanılan işlemcilerde 2-3 GHz hız gözlenirken DARPA, 6 dB(desibel) çıkış sinyaline sahip ve 1 THz(Terahertz) hızına ulaşan işlemcisini duyurdu. Isınma sorununun çözülmesiyle birlikte TMI işlemcilerde ısınmadan saniyede klasik işlemcilerdeki 150-250 Milyar yerine 1 Trilyon kod döngüsüne ulaşılabiliyor.
 
 
 
 
 
Test aşamasında olduğu belirtilen işlemcinin, 2017 yılı ilkbahar aylarından itibaren piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Ayrıca anakarta tümleşik olan ekran kartlarının da TMI işlemciler ile birlikte 2048-Bit olarak kullanılabileceği de belirtiliyor.



Kaynak:

►GCN.com
 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.