elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dalga Enerjisinden Artık Daha Verimli Bir Şekilde Elektrik Üretilebilecek

Yeni tasarlanmış olan dalga türbini sayesinde artık doğanın bize sunduğu sonsuz ve yenilenebilir enerjiden verimli bir şeklide faydalanabileceğiz. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
15.04.2016 tarihli yazı 8824 kez okunmuştur.
Okyanuslar yaptığı bütün dalga ve gelgit hareketleri ile bize sonsuz ve yenilenebilir bir enerji kaynağı sunmaktadır.



Bu sunulan enerjiyi kullanabilmek veya elektriğe dönüştürebilmek içinde çeşitli türbin ve dönüştürücülerin kullanılması gerekir. Dönüştürücülerin çoğu pahalı, okyanus ya da denizde meydana gelen şiddetli fırtınalar sonrasında paramparça olmakta. Ama “CorPower Ocean” isimli İsveç şirketinin bunun için bir çözümü var...
 
►İlginizi Çekebilir :  Dalga Enerjisi
 



Şirketin ürettiği, çok daha basit bir tasarıma sahip olan bu yeni sistem üzerinde yapılan testler, sistemin diğerlerine göre üç kat daha fazla elektrik üretebildiğini göstermektedir. Sadece 8 metre genişliğinde ve diğerlerine kıyasla oldukça hafif olan sistemin yalnızca bir tanesi 250 KW elektrik üretebiliyor. Bu güç ile 200 evin enerji ihtiyacı rahatlıkla karşılanabilir. Deniz üzerinde bunulan bir gelgit-dalga tarlasına yüzlerce hatta binlerce yeni prototipteki bu türbinlerden sığdırılarak elde edilen enerji miktarını arttırmak mümkün olacaktır.




Sistemin çalışma mantığı üç temel bileşene dayanır; Demir atma halatı sayesinde sistemin dikey ve sabit kalması sağlanır, dalga yayı adı verilmiş olan bir cihaz sayesinde sistemin gelen dalgalar ile birlikte hareket ederek salınım yapması sağlanır ve sistemin içerisinde bulunan dişli mekanizması ile salınım sonucunda oluşan hareket maksimum verimlilik ile Elektrik Enerjisine dönüştürülür.

Gelgit ve Dalga enerjisi konularında bağımsız araştırmacı olan Antonio Sarmento “CorPower Ocean şirketi Dalga Enerjisinde gerçek kazanan olabilir” dedi ve yapılan bu tasarımı denizlerde değişiklik yaratacak bir buluş olarak nitelendirdi.

Kaynak

wired.com
Hasret Can Karakaya Hasret Can Karakaya Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.