elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çin Uzaya Ham Petrol Gönderiyor

Elektrikli otomobil haberleriyle sık sık karşılaştığımız bugünlerde Çin ilginç bir girişimde bulunarak uzaya ham petrol gönderiyor. Çin’in uzaya neden ham petrol gönderdiği ve bu petrolün hangi çalışmalarda kullanılacağının ayrıntıları haberimizde.



A- A+
07.04.2016 tarihli yazı 9778 kez okunmuştur.
Elektrikli araçlar farklı modeller ve farklı tasarımları ile günümüzde giderek yaygınlaşmaya başlasa da benzinli araçların yerini alması uzun zaman alacak gibi gözüküyor. Bu geçiş sürecinde ülkelerin ekonomik refah sağlayabilmesi için petrol halen yakın geleceğin en değerli madeni olarak gösteriliyor. Dünya üzerindeki sınırlı petrol madeni arayışlarının zorlu geçmesi nedeniyle Çin, uzaya ham petrol gönderiyor.
 



İlginizi Çekebilir: Uzaydan Enerji Üretilebilir Mi?


Çin, Gobi çölünde fırlatılan SJ-10 uydusu ile uzaya ham petrol göndererek, geçiş sürecinde yeterli olabilecek kadar petrol rezervi bulmayı hedefliyor. Petrolün uzayda yerçekminine maruz kalmamasıyla yapısındaki hidrokarbon, neftan gibi moleküllerin farklı ortam koşullarına karşı tepkisi incelenecek. Uzaydaki çok değişken sıcaklıklar ve yüksek basınç ile kimyevi değişimler gözlemlenebilecek.
 



İlginizi Çekebilir: Japonya Uzaya Güneş Tarlası Kuracak


Araştırmalardan elde edilecek verilerin petrol şirketleri ile paylaşılması ve petrol rezervi çalışmalarında kullanılması hedefleniyor. İnsanoğlunun dünya üzerindeki enerji kaynaklarını olabildiğince bonkör şekilde tüketmesiyle uzayda enerji arayışları tam hızla devam ediyor. Sizlerin bu konudaki yorumlarınızı bekliyoruz!


Kaynak:
 

Gizmodo
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.