elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çin Hava Kirliliğini Azaltacak İnsansız Hava Araçları Üzerinde Çalışıyor

Hava kirliliği, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan bir çok ülkenin temel sorunu haline geldi. Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin bu sorunu, özel olarak geliştirdikleri insansız hava araçlarıyla aşmayı planlıyor. Test aşamasına gelinen araçların detayları haberimizde.



A- A+
17.03.2014 tarihli yazı 11614 kez okunmuştur.
Resmi kayıtlara göre dünya üzerindeki toplam nüfusun %20'sine yakınının yaşadığı ülke olan Çin, hızla sanayileşen ve enerji ihtiyacının büyük bir bölümünü fosil yakıtlardan sağlayan bir ülke konumunda. En büyük sorunlardan biri olan hava kirliliği için farklı çözümler geliştirmeyi deneyen ülke, üzerinde çalıştığı insansız hava araçlarını (İHA) test etmeye başladı.

Ülkenin sanayi kısmı gelişmiş bir çok şehrinde görülen şiddetli hava kirliliği, insan sağlığını büyük ölçüde tehdit ediyor. Gökdelenlerin yoğun sis altında kaldığı, hava ulaşımının olumsuz etkilendiği günler, Çin halkı için normal karşılanıyor. Öyle ki hava kirliliğinin uzaydan görünümü, durumu daha net ortaya koyuyor.

 



► İlginizi Çekebilir: Çin'in Kömür Çılgınlığı
 

Geçtiğimiz hafta test sürüşleri gerçekleştirilen insansız hava araçlarının başarılı olduğu kaydedildi. Bu araçlar, belirli rotalarda otonom halde uçarak bünyesinde bulunan hava katalizörleri sayesinde birikmiş kirli hava kitlesini oluşturduğu yapay rüzgarlarla dağıtmayı hedefliyor. Uçuş anında meydana gelecek herhangi bir arıza durumunda ise üzerinde yer alan paraşütle güvenli bir şekilde yere inebiliyor. Tasarım olarak günümüz uçak teknolojisine yaklaşamasa da, uzmanlar hedeflenen görevi, test sürüşlerinde gerçekleştirdiğini belirtiyor.
 



► İlginizi Çekebilir: Uçan Denizanaları Havayı Temizleyecek
 

Hava kirliliğine yeni bir çözüm olarak sunulan bu araçların genel kullanıma geçip geçmeyeceği ile ilgili bir açıklama bulunmuyor. Aracın test sürüşünü buradan izleyebilirsiniz.

Nevra Aydın Nevra Aydın Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.