elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bisikletinizi Elektrikli Bisiklete Dönüştürün |
GeoOrbital

Elektrikli bisikletlerin gittikçe yaygınlaştığı bugünlerde GeoOrbital adlı ürün, sıradan bir bisikleti sadece birkaç dakikada elektrikli bisiklete dönüştürüyor. Montaj ve kullanımda da kolaylık sağlayan ürünün ayrıntıları haberimizde.



A- A+
15.05.2016 tarihli yazı 35851 kez okunmuştur.
GeoOrbital ile sıradan bir bisiklet, ön tekerleğine yerleştirilen bir elektrik motoru ve batarya ile hareket kabiliyetine sahip olabiliyor. Kullanıcı gidon üzerinde bulunan gaz koluna dokunduğunda bisiklet hızla harekete geçmeye başlıyor. Sıradan bir bisikletin ön tekerleğinin çıkarılıp yerine GeoOrbital tekerleğin takılması bir dakikadan az bir süre alıyor. Ayrıca batarya haznesinin içerisine bataryayı yerleştirmek kullanıcının sadece birkaç saniyesini alıyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Bisiklet Tekerliği ile Enerjinizi Depolayın
 

Tekerleğin jant kısmında bulunan silindir şeklindeki iki lastik rulo  tekerleğin iç kısmında belirlenmiş iki noktaya sabitlenmiş ve jant içerisinde bulunan 500 watt'lık güce sahip bir motor tekerleği iç kısmında çevirerek hareketi sağlıyor. Bisikletin ön tekerleğini değiştirmek sadece güzel bir görüntü sağlamıyor aynı zamanda bisikleti modüler bir hale getiriyor. Ayrıca ürün farklı kullanım alanlarına da hitap edebiliyor. Ürün bir iç tekerlekli bisiklet, el arabası ve daha çok farklı kullanımlara uygun olabiliyor. Fakat bunun için ufak bir tekerlek çapı şartı bulunuyor. Tekerleğin sadece 26, 28 ve 29 inch boyutunda seçeneklerinin bulunması kullanım alanını az da olsa sınırlıyor. Bu boyutlara uygun tekerlekleri bulunan araçlar için kullanım tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.
 



►İlginizi Çekebilir: Katlanabilir Akıllı Bisiklet | Gi FlyBike
 

Tekerleğin lastik kısmı sert plastikle kaplanmış bu hep iç kısımda bulunan çerçeveye tamponlama etkisi yapıyor hem de patlama gibi oluşabilecek aksaklıkların meydana gelmesini önlüyor. Şirket yetkilileri ürünün konfor olarak kusursuz bir sürüş için birçok test ve sürüşten geçtiğini söyledi. Ayrıca tekerlek üzerindeki fazlalık kütlelerin olabildiğince azaltılmasına rağmen takıldığı bisikletin ağırlığını ortalama 9 kilogram artırıyor. Bu ise sürüş esnasında dönüşlerde biraz daha zorlanmaya sebep oluyor.
 


Tekerlekteki motora takılan bataryalar 360 watt-saat kapasitesinde. Bu kapasite ise tek başına elektrik yüküyle bisiklete ortalama 30 kilometrelik bir menzil sağlıyor. Eğer kullanıcı bisikleti karma olarak kullanıp, hem pedallarla hem de GeoOrbital'le kullanacak olursa çok daha uzun mesafelere gidebilir. GeoOrbital tekerlek takılan bir bisikletin ulaşabileceği maksimum hız ise saatte 30 kilometre olarak kaydedildi. GeoOrbital'in bataryalarının şarj süresinin ise 4 saat olduğu belirtildi. Bu veriler günümüz şartlarında şehir içi kullanıma oldukça uygun görünüyor. Son olarak ürün, Kiskstarter üyelerine özel olarak 500 dolarlık bir ücretle satışa sunuldu.
 


Kaynak:

gizmag
Muhammed Ahmet ALKAN Muhammed Ahmet ALKAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.