elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Birleşik Krallık’ta Kömürden Elektrik Üretimi Durdurulacak

Enerji ihtiyacının yaklaşık %28’ini kömürlü termik santrallerden elde eden Birleşik Krallık, bütün kömürlü termik santrallerini 10 yıl içerisinde kapatacak. Ayrıntılar yazımızın devamında.



A- A+
21.12.2015 tarihli yazı 8739 kez okunmuştur.
Yapılacak olan sıkı ve aşamalı kısıtlamalar ile birlikte 2025 yılına kadar Birleşik Krallık'taki kömür santrallerinin kullanımının tamamen durdurulması hedefleniyor. Çevreyi ve havayı kirleten kömür santrallerinin gelecekte bir yere sahip olmadığını belirten Enerji Bakanı Amber Rudd, Birleşik Krallık gibi büyük bir ekonominin 50 yıldır yüksek karbon salınımı yapan bu santrallere maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.
 



►İlginizi Çekebilir: Termik Santral Sistemleri


Santrallerin kapatılmasından sonra doğacak olan enerji açığının büyük bir kısmı kömür yerine doğalgaz kullanılarak sağlanıyor olacak. Aynı zamanda yeni açılacak olan nükleer santraller de açığın kapatılmasında büyük bir öneme sahip. Enerji bakanı Amber Rudd, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması için yapılan teşvikleri de maliyetinin çok yüksek olduğu gerekçesi ile azalttıklarını duyurdu.
 



►İlginizi Çekebilir: Kömur ve Kömür Madenciliği Nedir?


Birleşik Krallığın karbondioksit salınımını azaltmak için yapmakta olduğunu bu çalışmalarını devam ettireceği ve bu konuda çalışmalar yapan ülkeler arasında lider konuma ulaşmak istediği düşünülüyor.


Kaynak:

wired.co
bbc.com

Yazar: Hasret Can Karakaya
Hasret Can Karakaya Hasret Can Karakaya Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.