elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Aynı Anda İki Yerde Birden Olmayı Mümkün Kılan Teknoloji |
“InForm”

MIT Araştırmacılarının yaptığı “InForm” adındaki yeni bir teknoloji aynı anda iki yerde olmayı mümkün kılıyor. Peki inForm nedir? Ekran üzerinden bir cismi nasıl hareket edilebiliyor? MIT uzmanlarının bu akıl almaz projesi ile ilgili detaylar yazımızın devamında.



A- A+
05.12.2013 tarihli yazı 10224 kez okunmuştur.
InForm, kullanıcıların somut bir yolla dijital bilgilerle fiziksel olarak etkileşim kurabildiği dinamik şekil görüntüleme sistemidir. Aynı zamanda örneğin bir masa yüzeyindeki objeyi hareket ettirmek gibi  fiziksel hareketlerle çeşitli nesneleri hareket ettirebiliyorsunuz.

 


Bu cihaz Kinect hareket sensörünü kullanarak bedensel hareketleri tarayabiliyor ve ekranın diğer tarafında masa üzerindeki piksel tablosunda objeleri elle hareket ettirmede fiziksel pikselleri kullanarak tekrardan canlandırıyor. InForm tablosu üzerindeki pikseller aslında 900 motorlu yüzeyden 4 inç uzaklığa kadar uzayabilen polistiren ince iğnelerden oluşuyor. Objenin hareket ettirildiği bu yapı, özenle hazırlanmış bilgisayar kontrollü bağlantı sistemlerinden ve masa altındaki harekete geçirici özel bir sistemden oluşuyor. 

Bu süre içinde başüstü konumlu Kinect ve projektör, sisteme kullanıcının hareket bilgilerini yolluyor ve bunu tabloda görsel bir şekilde geri bildiriyor. Bu hareket eden pikseller  sütun grafiklerini, 3D verileri ve diğer matematiksel projeksiyonları gösterebiliyor.

 
 


Bu teknolojinin eğitimden, 3D prototiplemeden, cerrahi simülasyonlardan kentsel planlamaya, mimari ve harita yapımına kadar bir çok uygulama alanı var. Bu proje üzerinde çalışmalar devam ediyor. Araştırmacılar ekran üzerindeki pikseller gibi dinamik olarak şekil değiştirebilen etkileşimli malzemeler üretme amacındalar.

Aşağıda izleyeceğiniz videoda ekrandaki kişi ekran önündeki cisim ile etkileşim kurarak cismi hareket ettiriyor ve gerçekten orada bulunuyormuş algısı veriyor. MIT’in projesi olan inForm projesi  izleyenleri  şaşkına uğratıyor.










Kaynak:

► cnet.com
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.