elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Arduino ile TEMT6000 Ortamsal Işık Sensörü

TEMT600 sisteme karmaşıklık katmandan foto dirence göre ortamsal ışığı daha hassas ve duyarlı ölçen bir ışık sensörüdür.Bu sensör insan gözüne benzer duyarlılığa sahip bir ortamsal ışık sensörüdür fakat düşük ışıklı ortamda pek de iyi çalıştığı söylenemez. Lakin geniş menzilli aydınlık ortamlarda küçük değişimlere bile gayet iyi tepki gösteriyor. İnsan gözünü taklit ettiğinden yola çıkarsak şu anlaşılabilirki TEMT6000 sensörü IR ve UV ışıklara tepki vermiyor bundan dolayı projenizde kullanırken yalnızca insan gözünün fark edebileceği ışıklı ortamlarda kullanmanız yararınıza olacaktır.



A- A+
18.02.2015 tarihli yazı 8253 kez okunmuştur.
Devre Tasarımı


TEMT6000 sensörünü Arduinonuza bağlamak gayet kolay. Yalnızca yapmanız gereken güç, toprak ve sinyal pinlerini en sevdiğiniz analog girişlere bağlamak olacak. Sensör okuduğu değerleri çıktı olarak analog voltaj cinsinden verecek. Dolayısıyla parlaklık arttıkça çıkış voltajı da böylece artacak. Gücü 3.3v olarak belirlemeniz faydalı olacaktır.
 


 

► İlginizi Çekebilir : Arduino ile SHT15 Nem Sensörü

 

Programlama

 

Bu sensörümüz içinde kod gayet basit. Bu kodumuz okuduğu değerleri seri uç birime 0 ile 1023 sayıları arasında değerleri iletir. Bu kodumuz için 0 çok karanlık , 1023 ise çok aydınlık anlamına geliyor.

Kod:

 
int temt6000Pin = 0;
 
void setup() {
  Serial.begin(9600);
}
 
void loop() {
  int value = analogRead(temt6000Pin);
  Serial.println(value);
 
  delay(100); // değerleri okumayı kolaylaştırmak için çıktıyı yavaşlatır.
}



Kaynak:

►bildr.org

Fatih YÖRÜK Fatih YÖRÜK Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar