elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple'dan Siri'ye Türkçe Destek!

Apple, geçtiğimiz yaz aylarında iOS 8 güncellemesini yayınlanmasının ardından ara güncellemelere devam ederek beklenen iOS 8.3 güncellemesini yayınladı. Birçok yeniliği beraberinde getiren bu güncellemenin en yeni özelliği ise Siri'ye Türkçe destek oldu. Detaylar haberimizde...



A- A+
12.04.2015 tarihli yazı 13851 kez okunmuştur.
Genel olarak Siri için ses ile iPhone cihazı üzerindeki uygulamaları yönetmeyi sağlayan, sesle kontrol arayüzü diyebiliriz. Siri, Apple'ın kendi bulduğu bir özellik değil, 2010 yılında satın aldığı bir firmadır. İlk olarak iPhone 4S ile ortaya çıkan Siri'nin Türkçe desteği yoktu. Çok geçmeden Apple jobs.apple.com üzerinden yaptığı ilanda Siri yazılımı için Türkçe bilen kişileri işe alacağını duyurmuştu ve iOS 8.3 güncellemesiyle bu desteği sağlamış oldu.
 
Artık Siri sayesinde Apple kullanıcıları cihazlarına Türkçe komutlar verip Siri’den yanıt alabiliyor. Siz meşgulken yapmak istediğiniz işlemin komutunu alıyor,  mesaj atabiliyor, arama yapabiliyor, toplantı ayarlayabiliyor ve bunun gibi birçok işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.

 
Siri, çift çekirdekli A5 işlemcinin gücünü kullanarak sesi işler ve 3G veya Wi-Fi üzerinden Apple ile görüşerek yorum yapar. Daha sonra sonuç olarak size bir aksiyon sunar. Burada eğer ek bir bilgi isterse size sorarak yanıtlamanızı ister. Ayrıca Siri kullanıldıkça öğrenme yeteneğine sahiptir. Bunu aksanınızı ve sesinizin özelliklerini öğrenerek ve ses tanıma algoritmalarını kullanarak yapar. 

 
İnternet erişimi gerektiren bu uygulama her dilde ve bölgede kullanılmama ihtimalinin yanında arama özelliği ise yalnızca iPhone cihazları için geçerlidir. Siri'yi kullanmak için cihazınızın ayarlar bölümünde bulunan yazılım güncelleme komutu ile iOS 8.3 ü cihaza kurmanız gerekiyor. iPhone 4S ve üzeri sürümlerde, ipad 3 ve üzeri sürümlerde, ipod mini ve ipod touch (5.nesil)de bu uygulamayı kullanabilirsiniz.
 
Apple'ın başlarda yalnızca İngilizce, Fransızca, İtalyanca gibi dillere destek verdiği bu uygulamanın yanına Türkçe desteğinin eklenmesi kullanıcılar tarafından büyük ilgi ve beğeniyle karşılandı. 



Kaynak :
►Apple

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.