elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Olta |
PowerRay

PowerVision Robot Şirketi tarafından geliştirilen akıllı olta PowerRay, denizin altını 4K çözünürlüklü kamerasıyla görüntüleyip bu görüntüyü anında kullanıcının akıllı telefonuna aktarabiliyor.



A- A+
27.01.2017 tarihli yazı 11194 kez okunmuştur.
Balıkları kendine çeken bir ışık yayan cihaz, kullanıcının akıllı telefonundan kontrol edilebiliyor ve istenilen noktaya yem bırakabiliyor. PowerRay balık tutmanın dışında su altı fotoğrafları ve videoları da çekebiliyor. Ayrıca özel sanal gerçeklik gözlüğü ile su altı görüntüsünü kullanıcının gözünün önüne getiren PowerRay, kullanıcının baş hareketleri ile kontrol edilebiliyor.
 

Balıkları Kendine Çekiyor

Balık tutma teknolojisi balıkçılığı meslek olarak yapan kişileri bir kenara bıraktığımızda, olta ile balık tutmak 7 bin yıl önce nasılsa bugün de öyle. PowerVision Robot Şirketi bu durumu değiştirmek için büyük bir adım attı. PowerRay adı verilen yeni ürün, denizin altını görebilen ve bu görüntüyü avlanan kişinin akıllı telefonuna aktarabilen bir cihaz.
 

Tamamen su geçirmez bir yapıya sahip olan PowerRay denizin altında 30 metre kadar derinliğe inebiliyor ve 40 metre derinlikteki balıkları tespit edebiliyor. Balıkları tespit etmek için sonar sistem kullanan akıllı olta, 80 metre uzaklıktan, çevre görüntüsünü kullanıcıya kablosuz olarak iletebiliyor.

PowerRay’in alt kısmında bulunan ve mavi ışık yayan bir mekanizma balıkları cihazın yakınına çekmeye yarıyor. Akıllı telefon ile cihazı kontrol eden kullanıcı, dilediği noktaya yem bırakıp istediği balığı yakalayabiliyor. Kullanıcı dilerse cihazın drone bölümünü kullanmadan sadece balık yakalama aparatını da oltaya bağlayabiliyor.

 

Fotoğraf ve Video Kaydı Yapabiliyor

PowerRay balık yakalamanın dışında eşsiz bir deniz altı deneyimi de sunuyor. Fotoğraf ve video kaydı yapabilen cihaz, hiç ıslanmadan su altı fotoğrafçılığı yapılmasına imkan veriyor. 4K Ultra HD kamera, iOS ve Android cihazlara entegre olarak kullanılabiliyor. Cihaz görüntü aktarımının dışında, sensorleri aracılığıyla bölgenin sıcaklığını, bulunduğu derinliği ve hareket hızını kullanıcıya bildirebiliyor. 4 saate kadar aralıksız olarak kullanılabilen PowerRay, pilin azalması durumunda kullanıcıya uyarı gönderiyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Akıllı Bıçak | iKnife

Cihazın yanında opsiyonel olarak sunulan sanal gerçeklik gözlüğü, kullanıcının su altı görüntüsünü gözlerinin önünde görebilmesini sağlıyor. Gözlüğün hareket sensörleri, kullanıcının kamerayı kafa hareketleri ile yönlendirebilmesine izin veriyor. Böylece su altı deneyimi oldukça gerçekçi bir şekilde yaşanabiliyor. 27 Şubat’tan itibaren ön sipariş verilebilecek olan PowerRay’in fiyatı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.
 

Kaynak:

powervision.me
prnewswire.com
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.