elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ACM |
Üniversite Öğrenci Kulüpleri

The Association for Computing Machinery, dünya çapında bilinen, bilgisayar üzerine yoğunlaşmış, birçok ülke ve üniversitede yer alan bir kuruluştur. Üyelerine eğitim, kaynak ve network avantajları sağlayan bu kuruluş, çalışmaları ile başarısını ve standartlarını daima yüksek tutuyor.



A- A+
21.12.2014 tarihli yazı 7731 kez okunmuştur.
ACM, the Association for Computing Machinery, bilgisayar eğitmenleri, araştırmacılarının bulunduğu, ilham vermek, kaynakları paylaşmak ve alanlar arası dialoğu artırmak için kurulan, dünyanın en büyük bilgisayar alanında eğitsel ve bilimsel topluluğudur.
 


ACM topluluğu, bu başarısının arkasındaki gücü, profesyonellerin tek bir güç halinde organize olması, standartları yüksek tutması ve teknik alanda mükemmelliyetçi yaklaşımları olarak tanımlıyor. Sağladıkları hayat boyu öğrenme şartları, kariyer imkanları ve profesyonel network desteği ile ACM, büyük bir kuruluş olmayı başarıyor.


Kökeni ve Kuruluşu

1947 yılında New York, Columbia üniversitesinde yapılan bir toplantıda “Eastern Association for Computing Machinery” adı ile kurulmuş. İnternetin yaygınlaşmasının yanında, 1947 yılında Harvard Üniversitesinde dijital hesaplama cihazlarına ilişkin konferansın etkisi ile kurulması kararlaştırılmış. 1948 yılında orjinal adından “Eastern” kısmı çıkarılarak günümüz ACM kısaltılmasına geçilmiş.
 

 
►İlginizi Çekebilir: IEEE | Üniversite Öğrenci Kulüpleri

Dünya çapında 100 binden fazla üyesi olan kuruluşa, konuyla ilgili olan herkes katılabiliyor. Üyelikler bilgi ve tecrübe açısından “Profesyonel Üye” ve “Öğrenci Üye” olarak ikiye ayrılmış.
 

Türkiye ACM Kulüpleri

 


 
Erciyes Üniversitesi
Lefke Avrupa Üniversitesi
Yeditepe Üniversitesi
Başkent Üniversitesi
Çukurova Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Konya Selçuk Üniversitesi


Kaynak:

► acm.org
 
Hakan Çolakoğlu Hakan Çolakoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.