elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

5 Dakikada Şarj:
FlashBattery

StoreDot adlı, hızlı şarj imkanı sunan bataryalarıyla bilinen İsrailli bir teknoloji girişimi, elektrikli araçlar için batarya geliştirme planlarını ilk olarak 2015’te açıklamıştı. O dönemden bu yana çalışmalarını sürdüren şirket FlashBattery adlı yeni bir teknoloji geliştirdi.



A- A+
02.06.2017 tarihli yazı 16085 kez okunmuştur.

Lityum İyon Pillerden Avantajlı

Batarya araştırmacıları ve elektronik araç savunucuları için en değerli şey, benzin doldurma süresinde şarj edilebilen elektrikli otomobil bataryaları geliştirmek. Porsche’nin 800 Volt'luk yüksek oranlı sistemi 15 dakikada şarj imkanı sağlıyor. Ancak asıl değişmesi gereken şey hücrenin içindeki kimyasal olaylar.

StoreDot adlı, hızlı şarj imkanı sunan bataryalarıyla bilinen İsrailli bir teknoloji girişimi, elektrikli araçlar için batarya geliştirme planlarını ilk olarak 2015’te açıklamıştı. O dönemden bu yana çalışmalarını sürdüren şirket FlashBattery adlı yeni bir teknoloji geliştirdi. Torba şeklindeki pillerine katmanlı yapıya sahip nanomalzemeler ve özel organik bileşenler yerleştiren şirket, lityum iyon pillere göre çok büyük bir gelişme sağladığını söylüyor.



►İlginizi Çekebilir: Batarya ve Piller
 

5 dakikalık Şarjla 480 km Yol

StoreDot, bu teknolojinin daha önce görülmemiş şarj hızlarına erişebildiğini belirtiyor. Bir çok pil bir araya getirilip modüller halinde düzenlendiğinde ve 40 adet modül bir araca yerleştirildiğinde sadece 5 dakikada şarj olan batarya ile ortalama 480 km yol kat edebiliyor.

Malzeme bilimcileri, biyokimyagerler, organik kimya ve elektrokimya mühendisleri ile cihaz mühendislerinden oluşan 30 kişilik bir ekip, 20 milyon dolarlık yatırımı kullanarak bu teknolojiyi geliştiriyor. StoreDot bu bataryanın, biyoteknoloji tesislerinde olduğu gibi, nanoteknoloji ile organik sentezi birleştirdiğini ve bir ilaç üretilirken takip edilenlere benzer bir süreçle teknolojiyi geliştirdiklerini söylüyor.
 

Daha Güvenli Bir Yapıya Sahip

Şirket ayrıca kendi bileşenlerinin lityum iyon piller gibi alev almadığı ve daha yüksek bir yanma eşiğine sahip olduğunu bu sebeple de daha güvenli olduğunu ifade ediyor.

Şirket geliştirdiği teknolojiyi Berlin’deki Cube Tech Fuarı’nda tanıttı. Gruendermetropole adlı bir Periscope kullanıcısı, tanıtımı canlı olarak yayınladı. Tanıtımda öncelikle yukarıdaki videoyu gösteren sunucu daha sonra sadece üç dakika içinde bataryaların % 60 oranında dolduğunu gösterdi. Sunumun sonlanmasıyla birlikte sistem de bataryalar tam olarak dolmadan durduruldu.

 


Kaynak:

Green Car Reports 
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.