elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2M Kablo, Kartal-Kaynarca Metro Hattının Zayıf Akım Kablolarını Tedarik Etti

Halen Kadıköy-Kartal arasında hizmette olan metro hattını, Tavşantepe’ye kadar uzatan, ‘M4 Hattı Tavşantepe, Pendik ve Yakacık’ metro istasyonlarının resmi açılışı 21 Ocak Cumartesi günü yapıldı. Projede insan sağlığının olumsuz olarak etkilenmesi adına 2M Kablo tarafından titizlikle üretilen HFFR kablolar (Halojensiz Alev Geciktirici kablolar) yangın anında duman ve zehirli gaz çıkarmama özelliğine sahip.



A- A+
29.01.2017 tarihli yazı 9190 kez okunmuştur.
Metro hattının hayati elektronik ekipmanlarında kullanılan yangına dayanıklı yangın alarm ve kontrol kabloları 2M Kablo tarafından tedarik edildi.


Kartal-Kaynarca metro hattı için özel olarak üretilen yangına dayanıklı kablolar 180 dakikaya kadar alev altında elektrik ve sinyal taşımaya devam edebiliyor ve böylece herhangi bir sebeple çıkabilecek olumsuzluklarda metro hattından gelen veriler kesintisiz olarak operasyon merkezine iletilerek yine problemsiz olarak müdahale imkanı sağlanıyor.
 
Yangına Karşı Dayanıklı Kablolar - 2M Kablo
 
Projede insan sağlığının olumsuz olarak etkilenmesi adına 2M Kablo tarafından titizlikle üretilen HFFR kablolar (Halojensiz Alev Geciktirici Kablolar) yangın anında duman ve zehirli gaz çıkarmama özelliğine sahip.


Kartal - Pendik - Tavşantepe Metro Hattı'nın hizmete alınmasıyla; Kadıköy - Tavşantepe arasındaki hat uzunluğu 26,2 kilometreye, istasyon sayısı ise 19'a ulaşacak. Kartal - Pendik - Tavşantepe Metro Hattı ile; Pendik - Bostancı 20 dakika, Pendik - Kadıköy 34 dakika, Pendik - Üsküdar 38 dakika, Pendik - Yenikapı 47 dakika, Pendik - Aksaray 48 dakika, Pendik - Taksim 61 dakika, Pendik - Maslak 72,5 dakika, Pendik - Atatürk Havalimanı 77 dakika, Pendik - Bağcılar 80 dakika, Pendik - Başakşehir 95 dakika olacak.

Kontrol Kabloları - 2M Kablo

Kartal - Pendik - Tavşantepe Metro Hattı Sabiha Gökçen Havaalanı Metro Hattı ile Tavşantepe İstasyonu'nda, Metrobüs ile Ünalan İstasyonu'nda, Marmaray ile Ayrılıkçeşme İstasyonu'nda, Göztepe - Ataşehir - Ümraniye Metro Hattı ile Yenisahra İstasyonu'nda, Bostancı - Dudullu Metro Hattı ile Kozyatağı İstasyonu'nda entegre olacak.



Kaynak: