elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2014'te İlgi Çeken 10 Robot |
2.Bölüm

Evimizde, ofisimizde deyim yerindeyse her yerde yanımızda olmaya aday olan ve 2014 yılında ilgileri üzerine çeken robotları tanıttığımız yazımızın 2. bölümünü sizler için hazırladık.



A- A+
01.01.2015 tarihli yazı 6918 kez okunmuştur.
İlk yazımıza ulaşmak için aşağıdaki resme tıklayınız;


6)  KUBİ | Revolve Robotics

KUBİ ismi verilen bu robot Japonca’da “boyun” anlamına geliyor. İsmi gibi basit bir boyun mantığında çalışan bu robotun ana tasarlanma amacı ise konferanslarda orada bulunmayan bir kişinin sanki orada bulunuyormuşçasına katılmasını sağlamak. Uzak bir yerde olan bir kişi bu robot ile istediği zaman sunuma rahatlıkla katılabilir.
 





KUBİ uzaktan iPad ile kontrol edilebiliyor. Diğer KUBİ’lerle beraber etkileşimi rahatça kurabiliyor, konuşabiliyor ve yapılan çalışmaların dosyalarını sanki oradaymışçasına rahatlıkla paylaşabiliyor.
 


 

7)  Romibo | Origmai Robotics

Romibo’da uzaktan kontrol edilebilen ve kendi kendine dengede durabilen bir robottur. Öğrenme amaçlı eğitimlerde küçük çocuklarından düşünülerek sosyal amaçlı bir robot olarak tasarlanmıştır. Çevresel değişkenlere yani konuşma, jest, mimik gibi insani hareketleri yüz takip sistemi ile takip edebiliyor. Yılın her anı sevimli yapısı ile senin en iyi dostun olabilecek bu robot sizce de sevilmez mi?
 

 

8)  Double Robotics

Double, uzaktan kontrollü telekonferans yapmanızı sağlayan bir robot olarak tasarlanmış. Herhangi bir zamanda, herhangi bir yerde şehir dışında veya dünya dışında görüşme yapmanızı sağlar. Ayrıca insan olmadan da iki double birbirleri ile de görüşebiliyor. Toplantılar yüzünden seyahat engeli çıkarmayacak bir robot…
 




 

9)  Neato

Neato, “dünyanın en iyi süpürge robotu olarak tasarlandı”. Bu robot ile herhangi bir zemin yüzeyinde ve her tipteki kirler için kullanılabiliyor. Neato’yu bir özel kılan şey ise onun haritalama hafızasının gelişmiş olması. Böylelikle bu süpürge robotu bir ortamı kolayca temizleyebiliyor.
 
 

10)  Parrot

Son robotumuz ise Parrot, Mini insansız ve zıplayan sumo robotlarıyla oldukça eğlenceli bir robot grubu. Büyük bir fan kitlesi de olan Parrot robotlar ile deyim yerindeyse çoğu şeyi yapabiliyorsunuz. Akıllı cihazlarla kontrol edilen bu robotlar akrobatik hareketleriyle, duvarlarda düşmeden gezinmesiyle ve oraya buraya zıplayarak geçmesiyle her geçen gün ilgileri üzerine alıyor.
 

Kaynak
►Huffingtonpost
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar