elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2013 Yılının En Çok İlgi Çeken 10 Teknik İçeriği

Teknik içerik anlamında internetin çok geniş bir kapsamı bulunuyor ancak ElektrikPort özelleşmiş teknik içerik kolu ile bilgiyi aktarmakta işinizi daha da kolaylaştırıyor. Geçtiğimiz yıl boyunca yayınlanan yüzlerce teknik içerik içerisinden en çok okunan ve en çok ilgi çeken 10 teknik içeriği sizler için derledik. Ayrıntılar yazımızda.



A- A+
24.12.2013 tarihli yazı 10593 kez okunmuştur.
Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sisteminin
 
A'dan Z'ye Tasarlanması ve Maliyet Hesabı

Güneş enerjisi, gerek çevreci olması gerekse ucuz işletme maliyeti sebebi ile tercih edilen elektrik üretme yöntemlerinden biri haline gelmiştir. Hemen hemen her alanda kullanılabilen bu sistem yenilikçi bina uygulamaları ile oldukça popülerleşmiştir. Peki bir ev sistem maliyeti ne kadar olmaktadır? Listemizde ilk sırayı Güneş Enerjisi Sistemleri alıyor ve böylece 2013 yılında en çok okunan teknik içerik ünvanına sahip oluyor. 
 

Enerji Kabloları ve Seçim Kriterleri

Günümüzde artık kabloları tanımlarken adeta 'Hayat Bağımız' dercesine nitelendirmek yanlış olmaz. Peki bizim için bu kadar önemli olan kabloları en uygun ve doğru biçimde seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Kriterlerimiz neler olmalıdır? Kablolarla ilgili detaylı teknik içeriğimiz yılın en çok okunan 2. içeriği oldu. 
 
Zamanın Ötesindeki Dahi: Nikola Tesla

Buluşları ve çalışmaları sayesinde bugün insanlık Tesla'ya çok şey borçlu. İnanılmaz icatlarını ticari meta haline getirmediği için çok büyük servetleri elinin tersi ile itmiş, kimi buluşları başkaları tarafından sahiplenilmiştir. Öldükten sonra notlarına FBI tarafından el konulmuştur. Bu büyük dahinin yaşamına daha yakından bakmak isteyenler için ayrıntılı bilgi veren içerik, 2013 yılının en çok okunan 3. teknik içeriği olmaya hak kazanıyor.
 

3 Fazlı Asenkron Motorlarda Arızalar ve Verime Etkileri

Endüstriyel sanayinin temel ekipmanlarından olan asenkron motorlarının verimli çalışması enerji verimliliği açısından çok büyük önem taşımaktadır. Asenkron motorların enerji tüketiminde oynadığı rol nedir?Asenkron motorların verimine etki eden faktörler nelerdir? Asenkron motor arızaları enerji verimliliğini nasıl etkiler? Sanayide enerji verimliliği nasıl artırılabilir? Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlasını bu yazımızda bulabileceksiniz.
 
 
Arduino Mesafe Sensörü ile Proje Geliştirme [Video Ders]

Ultrasonik Mesafe Sensörünü, popüler elektronik prototip geliştirme platformu olan Arduino'da kullanarak projeyi gerçekleştirdik. Bu proje mantığı otomobil sektöründe park sensörü olarak kullanılmakta ve projenin videolu anlatımı yazımızda.
 
 
Parafudr Nedir? | Elektrikport Akademi
 
Bir paratoner ile korunan yapıya yıldırım doğrudan vurduğu zaman, büyük potansiyel değişimler, tehlikeli olan yangın veya binada ciddi hasarlara (güç kaynağı, veri kabloları) neden olabilir. Yakın yıldırım vuruşları ise elektronik aygıtlara zarar verebilir. Aynı zamanda yıldırım, 2 kilometre mesafeye kadar olan tüm yapılarda tehlikeli enerji oluşturabilir. Güvenli koruma konsepti için gereken; İç yıldırımlık sistemleri, Topraklama sistemleri, Eş potansiyel sistem ürünleri ve Dış yıldırımlık sistemleridir. Bu yazımızda iç yıldırımlık sistemi ekipmanlarından parafudr hakkında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. 
 
Kontaktörler Genel Yapısı

Elektriğin en temel devre elemanlarından olan kontaktörler, elektromanyetik anahtarlama yaparak bize devreleri uzaktan kontrol etme şansı verir. Bu yazımızda kontaktörlerin yapısına, çalışma şekline ve bağlantı şemasına yakından bakmaya fırsat bulabilirsiniz. 
 
 
Çocuklara Neden Programlama Öğretmeliyiz?

Steve Jobs, Bill Gates, Mark Zuckerberg ve bilgisayar alanında daha birçok isim. Hepsinin ortak özelliği ise küçük yaşta programlama öğrenmiş olmaları. Sistematik ve alternatif düşünme becerisini geliştiren, olaylar arasındaki bağlantıyı görmeyi sağlayan programlamayı çocuklara nasıl öğretebiliriz ? Çocuklar için hangi programlar hem eğlenceli hemde öğretici olur ? Geleceğin Steve Jobs'larını yetiştirebilmek için bu yazımızı okuyabilirsiniz.
 
 
Enerji İletim Hatları | 1. Bölüm

Günümüzde en kullanışlı ve ekonomik enerji türü şüphesiz elektrik enerjisidir. İlk kez 19. yüzyıl sonlarına doğru aydınlatma amacıyla kullanılmaya başlanan elektrik enerjisine olan talep, sonraki yıllarda çok büyük boyutlara ulaşmıştır. Bu durum enerjinin taşınma gereksinimi de doğurmuştur. Bu yüzden enerji iletim hatları kullanılmıştır. Biz de elektriği nakleden bu araçları sizler için detaylıca araştırdık.
 
 
Baz İstasyonları Gerçekten Zararlı Mı?
 
Baz istasyonu denilince akla gelen; GSM iletişiminin kapsama alanını genişletmek için bina çatılarına kurulan, genellikle renkli beyaz kutu ve şeklinde, 4 metre boyunda, iki çubuk antenle bir çanak antenden oluşan ve mikrodalga yayan cihazdır. Halk arasında radyasyon yaydığı ile ün yapmış alettir. Baz istasyonları gerçekten zararlı mı? Peki, zararlıysa neden kuruluyor? Amaç sadece GSM şirketlerinin olayı ticarete dökmesi midir? Yoksa halk arasında dolaşan bilgisizlik sonucu bir durum mu? Tüm bu soruların cevabına içeriğimizden ulaşabilirsiniz. 
 
► İçeriğin Detayları 



►Sizin için yılın en iyi teknik bilgisi hangisiydi?
 
 
Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar