elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

18 Rotora Sahip Dünya'nın İlk Elektrikli Helikopteri |
Volocopter

Arabalarda fosil yakıtlara alternatif olarak elektriğin kullanılmasından sonra sıra helikopterlere gelmiş durumda. Son zamanlarda hızla gelişen drone teknolojisinin yanı sıra, geçtiğimiz günlerde üretilen, 18 rotora sahip elektrikli helikopter Volocopter'de oldukça merak uyandırıcı. Detaylar haberimizde.



A- A+
29.11.2015 tarihli yazı 10912 kez okunmuştur.
Gerçek helikopterler, havacılıkta kullanılan petrol türevi benzin gibi fosil yakıtlardan gücünü alarak insanları taşıyabilirler ve 10 saatlik uçuşlara olanak sağlayabilirler. İhtiyaç duyulduğunda çok ağır yükler için binlerce kilometre havada kalabilirler. Daha önceleri Drone'larda batarya kullanılıyorken son birkaç yılda helikopter ve sabit kanatlı uçaklarda da bataryalar kullanılmaya başladı. Fakat asıl istenen bu bataryaların daha uzun ömürlü olması ve uçuş alanlarının genişliği. Bu çalışmalar yalnızca uçuş alanları ve yasalarca izin verilen kısıtlı alanlarla sınırlıdırılmıştır. Fakat batarya zamanlamalarının artması ve teknolojinin gelişmesiyle tam donanımlı bir elektrikli helikopterin hayata geçmesi çok yakındır. Volokopterlerin tasarımının helikopter gibi olması için çok çalışmalar yürütüldü.
 

 
Bu hava araçlarının iki kişilik olması ve dikkat çeken tasarımlarıyla birbirinden bağımsız 18 tane motora sahip olması ayriyeten pervanelerinin dizaynları alışılmışın dışında olmasına rağmen oldukça çevik bir yapıya ve dikey yükselebilen özelliğe sahiptirler. Uçuş kontrolü ise istenildiğinde kokpitten joystick yardımıyla istenilirse karadan uzaktan kumandayla sağlanabilir. Alman mucitler tarafından tasarlanan bu ürün, ülke yasalarının havada pervaneli araçlara zorluk çıkartmasından dolayı gelişimi sınırlandırılmıştır. Bu mucitler kendi helikopter gelişmelerini sağlamak ve üretim tesisi kurmak adına havacılık kanunları için hükümetle görüşmelerde bulunmuşturlar.
 

 
►İlginizi Çekebilir: Google Robot Ordusu

 
E-Volo’nun CEO’su  Alexander Zosel başarı konusunda iyimser olup ürünün hafif spor multikopter rolünü doldurabileceğine inanmaktadır. Sorunsuz çalıştığı için ise insanların kesinlikle ilgisini çekeceğini düşünmekte. Hiçbir yerde fosil yakıt tüketilmediğinden dolayı, kanunların öncelikli olduğu Avrupa’da bunu piyasaya sürmek zorlaşacaktır. Bu geleceği parlak olan havacılık endüstrisi için ezber bozan bir hareket  olabilir. Beklenildiği gibi volokopterlerle ilgili asıl konu onun dayanıklılığı. Çünkü batarya bitmeden, yaklaşık 30 dakika kadar havada kalabiliyor. Volo, daha etkili pervaneler ve daha fazla dayanabilecek şarj depolamaları üzerinde çalışıyor.
 

 
EAA AirVenture dünyanın en popüler havacılık gösterilerinden biri olduğu için Zosel, helikopterlerini alıp Amerikada gerçekleşen bu gösteride sergilemek istiyor. Volocopter'in çevre dostu olması ve dizaynından ötürü gündemde yer alacaktır. Volokopterlerin değerinin 340,000$ civarı olduğu görüldü ancak bunu ticarete çevirmenin kazançlı olmadığı düşünülüyor. Zosel teknolojisinin gizliliğine önem veriyor ve herhangi bir bilginin paylaşılmasına izin vermiyor. İlk uçuşun ise önümüzdeki yaz gerçekleşebileceği düşünülüyor.  


Kaynak:

►Wonderfulengineering

Yazar: Recep Özdemir
 
Recep Özdemir Recep Özdemir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.