elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yenilenen Danfoss Müzesi, En Modern Haliyle Danimarka’da Açılıyor

Danfoss Müzesi, Danfoss'un kurucusu Mads Clausen'in çocukluğunun geçtiği evde yeniden açılıyor. Bitten & Mads Clausen Vakfı'nın yönettiği müze, Danimarka sanayi tarihinin eşsiz bir parçasını koruma rolünü üstlenecek. Detaylar haberimizin devamıda...



A- A+
12.02.2018 tarihli yazı 7691 kez okunmuştur.
Isıtma, soğutma ve motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanında dünya lideri Danfoss’un Nordborg’daki merkezinin yanında bulunan, Mads Clausen’in çocukluğunun geçtiği ev müzeye dönüştürülüyor. Danfoss'un kurucusu Mads Clausen'in "Yalnızca geçmişten miras alanlar gelecekte bir yer edinebilir." mottosu, 23 Mart 2018 tarihinde Danfoss Müzesi'nin yeniden açılmasıyla gerçeğe dönüşecek.
 

Müzede, Mads Clausen'in evindeki yemek odasına damlayan bir kova su içinde ilk genleşme valfini test ettiği yer ve fikirlerini ailesine anlattığı masa gibi örnekler sergilenecek. Müzenin bakımı, 60 binden fazla siyah beyaz fotoğrafın, 100 bin negatifin ve 40 bin eski fotoğrafın cam levhalarda saklandığı Danfoss Tarihi Arşivleri'nin himayelerinde yapılıyor. Bunlara ilk genleşme valfi, ilk radyatör termostatı, ilk VLT sürücü ve ilk hidrolik motor gibi tüm eski Danfoss ürünleri de dahil olmak üzere dijital fotoğraflar ve 100 binden fazla yazılı kaynak ve fiziksel nesne eklenebilir.

 
Mads Clausen, Danfoss'un Kurucusu
 
Endüstriye büyük katkıları olan Danfoss’un kuruluşu, geçmişten bugüne gelişimi, görsel-işitsel ve dijital efektlerle canlandırılacak. Müze, Danfoss'un kendini dijital dönüşümünün ortasında bulduğu bir dönemde açılıyor. Bitten & Mads Clausen Vakfı Başkanı Peter Mads Clausen, “Olağanüstü bir tarihimiz var; onu koruyoruz ve göstermek istiyoruz." dedi.
 
 
 
1933 yılında kurulan Danfoss, bugün ısıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya pazarına liderlik eden, 26 binden fazla çalışanı ile hizmet veren bir endüstri firmasıdır.
 



Danfoss Hakkında:


Danfoss, yarının dünyasında daha az kaynakla daha fazlasını yapmaya olanak sağlayan teknolojiler geliştirmektedir. Altyapı, gıda arzı, enerji verimliliği ve çevre dostu çözümlere karşı giderek artan taleplere cevap veren Danfoss’un ürün ve hizmetleri soğutma, iklimlendirme, ısıtma, motor kontrolü ve hareketli makinelerde kullanılmaktadır. Danfoss, aynı zamanda yenilenebilir enerji ve buna ek olarak şehir ve kentsel toplumlarda bölgesel ısıtma alanlarında faaliyet göstermektedir. 1933 yılına dayanan yenilikçi teknolojisi, 100’ün üzerinde ülkede 26 bin çalışanı ve müşterileriyle Danfoss, günümüzde sektörünün önde gelen kuruluşlarından biridir. Şirket hisselerinin çoğunluğu hâlâ kurucu ailenin elinde bulunmaktadır.

Kaynak: