elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Gücünü Weidmüller İle Ortaya Çıkarın

Akıllı endüstriyel bağlantı sektöründe öncü çalışmalara imza atan Weidmüller, Industrial AutoML çözümüyle güçlü makine modelleri sunuyor. Üretim tesislerinde verimliliği artıran ve maliyetleri azaltmaya odaklanan Weidmüller, Industrial AutoML (Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi) çözümüyle yapay zeka ve makine öğrenimi gücünü ortaya çıkarıyor. Detaylar haberin devamında...



A- A+
11.08.2020 tarihli yazı 14413 kez okunmuştur.
Akıllı endüstriyel bağlantı sektöründe öncü çalışmalara imza atan Weidmüller, Industrial AutoML çözümüyle güçlü makine modelleri sunuyor. Üretim tesislerinde verimliliği artıran ve maliyetleri azaltmaya odaklanan Weidmüller, Industrial AutoML (Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi) çözümüyle yapay zeka ve makine öğrenimi gücünü ortaya çıkarıyor. Her üretim uzmanının veri bilimciye ihtiyaç duymadan güçlü makine modelleri oluşturabilmesine fırsat tanıyan Weidmüller, bu amaçla Industrial AutoML çözümü için Microsoft ile iş birliği yaptı. Artan model kalitesi, uçtan uca çözüm, maksimum esneklik ve bağımsızlık avantajlarıyla dikkat çeken Weidmüller Industrial AutoML çözümü, ek eğitim almadan makine öğrenimi çözümleri oluşturma ve uygulama konusunda çalışanları güçlendiriyor.
 

Endüstri 4.0 ve dijitalleşmeyle birlikte yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojileri endüstriyel tesislerin olmazsa olmazları arasında yerini aldı. Makine öğrenimi algoritmalarıyla, verilerin toplanması ve düzeltilmesi, daha fazla verimlilik ve üretkenlik sağlıyor. Makine ve tesislerin yanı sıra üretim süreçleri de sürekli olarak veri üretiyor. Bu verilerden katma değer üretmeyi başaran şirketler ise geleceğin başarılı şirketleri arasında yer alacak. Veri analizi ile kestirimci bakım gibi planlamaların yapılması ve veri odaklı adımların atılması maliyetleri büyük ölçüde düşürürken iş planlarındaki kalite de artıyor. Industrial AutoML (Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi) çözümü ile güçlü makine modelleri oluşturmaya imkân tanıyan Weidmüller, üretim tesislerinde verimliliği yükseltmeye ve maliyetleri azaltmaya odaklanıyor.




Weidmüller ile üretim ve bakım verimliliğinde artış

Weidmüller, Industrial AutoML- Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi aracıyla üretim ve bakım verimliliğinde artış sağlıyor. Her otomasyon uzmanının ve servis teknisyeninin makine öğrenimi modelleri üretebilmesi ve kullanabilmesi üzerine kurulu bir vizyona sahip olan Weidmüller, yapay zeka ve makine öğrenimi gücünün ortaya çıkmasına yardımcı oluyor. Genellikle veri bilimcilerinin özel bilgi birikimini gerektiren bu model, Weidmüller’in otomatik sistemleri için farklı alanlardan kişilerin de bu konuda yetkinliğini sağlıyor. Weidmüller’in otomatik makine öğrenimi aracı, çalışanların modellerini kendi başına oluşturmasına ve kullanmasına imkân tanıyor. Bu araç sayesinde kullanıcılar kendi verilerine ve uygulama bilgilerine dayanarak makinelerin hatalı davranışlarının farkına varabiliyor. Platformdan bağımsız yazılım, bunu otomatik model oluşturma ve kolay/sezgisel bir kullanıcı arayüzü ile yapıyor. Bu modellerin bulut sistemlerine taşınmasına ise kişi kendi karar verebiliyor.

Makine öğreniminde çalışanları güçlendiriyor

Artan model kalitesi, uçtan uca çözüm, maksimum esneklik ve bağımsızlık Weidmüller’in otomatikleştirilmiş makine öğrenimi avantajları arasında yer alıyor. Optimize edilmiş makine öğrenimi modelleri oluşturmak için kişinin kendi alanındaki bilgilerinden yararlanma fırsatı tanırken aynı zamanda veri bilimcisine ihtiyaç duymadan veya herhangi bir ek eğitim almadan makine öğrenimi çözümlerini oluşturma ve uygulama konusunda çalışanları güçlendiriyor. Ayrıca model oluşturma, bulut veya şirket içi dağıtımdan model optimizasyonuna kadar esnek ve uçtan uca çözüm sağlıyor. Weidmüller Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi’nin ürün modülleri ve özellikleri arasında; anomali tespiti oluşturma, sınıflandırma ve tahmin modelleri, veri zenginleştirme, makine öğrenimi modellerinin geçerliliği, şirket içinde ve bulutta ölçeklendirilebilir dağıtım, model parametrelendirme ve operasyon konfigürasyonu, sensör verilerinin ve model sonuçlarının görselleştirilmesi yer alıyor.


Her veri kümesi ile performansınızı artırın


Araç, ek veri kümelerini kullanarak konuşlandırılan modelleri kolayca optimize etmeye ve zenginleştirmeye yardımcı oluyor. Böylece model performansın sürekli artışı sağlanıyor. Weidmüller Industrial AutoML çözümü, basınçlı hava sistemleri üreticisi BOGE Kompressoren başta olmak üzere sektördeki birçok önemli şirket tarafından kullanılıyor. Model verilerini müşteri sahalarındaki IoT cihazlarından besleyerek, BOGE kompresör kullanımını uzaktan izleyebilir hale dönüştüren Weidmüller Otomatikleştirilmiş Makine Öğrenimi, konfigürasyon ve performansı optimize edebiliyor. Hataları ve operasyonel anormallikleri oluşmadan önce tespit edebilmeye fırsat tanıyor.


Saatler içinde makine öğrenimi modelleri oluşturun


Weidmüller, Industrial AutoML ve Microsoft Azure ile üreticilerin bilgiyi inovasyona dönüştürmesine yardımcı oluyor. Akıllı endüstriyel bağlantı sektöründe öncü çalışmalara imza atan Weidmüller, her üretim uzmanının veri bilimciye ihtiyaç duymadan güçlü makine modelleri oluşturabilmesi vizyonuyla hareket ediyor. Bu amaçla Weidmüller, Industrial AutoML çözümünde Microsoft ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık sayesinde Weidmüller müşterileri artık saatler içinde makine öğrenimi modelleri oluşturabiliyor. Üretkenliklerini artırmak, maliyetleri azaltmak ve yeni dijital iş modelleri oluşturmak için yapay zekâ ve makine öğrenimi teknolojilerini kullanabiliyor.



Weidmüller ve Weidmüller Türkiye Hakkında

Almanya’nın kuzeyinde küçük bir şehirde 1850’li yıllarda ilk olarak tekstil sektöründe faaliyetlerine başlayan Weidmüller, 1948’de elektrik bağlantı elemanları sektörüne giriş yaptı. Elektriksel bağlantılar, sinyal, veri, güç dağıtım ve işlenmesi konularında sunduğu endüstriyel çözümler ile sektörün lider global markaları arasında yer alan Weidmüller, genel merkezinin de bulunduğu Almanya/Detmold yerleşkesi ve beş kıtaya yayılan diğer fabrikalarında araştırma, geliştirme ve üretim faaliyetlerini yürütüyor. Ürettiği elektronik ve elektriksel bağlantı ürünlerinin tüm dünya geneline satışını gerçekleştiren Weidmüller, uzman ekibi ve teknik ağ yapısı sayesinde uygulamaya özel çözümler sunan kaliteli mühendislik hizmetleri sağlıyor. 90’ı aşkın ülkede faaliyetleri bulunan ve 2019 yılı cirosu 828 milyon Euro olarak gerçekleşen Weidmüller, endüstriyel bağlantı teknolojisi alanındaki yenilikçi çalışmalarıyla global standartların oluşturulmasında öncü rol oynuyor. Bilgi birikimi, deneyimli ekibi ve inovasyon odaklı yaklaşımı sayesinde sürdürülebilir ve güvenilir bir marka olmayı başaran Weidmüller, yüksek potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’de 1991 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Son yıllarda göstermiş olduğu hızlı gelişimle dikkat çeken Weidmüller Türkiye, 2019 yılı başından bu yana Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Moğolistan, Kırgızistan ve Tacikistan’ın da dahil olduğu 8 ülkeden sorumlu bölgesel bir üs konumunda yer alıyor. Önemli başarılara imza attığı son üç yılda belirgin büyüme gösteren Weidmüller Türkiye’nin merkez ofisi İstanbul Kavacık’ta bulunuyor.

Kaynak:

                                


Kaynak: