elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yangın Söndürmede Yeni Alternatif:
Yangın Söndürme Topları

Ağır, toksik ve yüksek verim elde edilemeyen yangın söndürme tüplerine alternatif olarak yangın söndürme topları geliştirildi. Tayland'lı bir şirket yangın söndürme topları ile yangınları en basit ve en hızlı şekilde söndürmeyi hedefliyor. Ayrıntılar yazımızda.



A- A+
21.03.2016 tarihli yazı 11981 kez okunmuştur.
Elide Fire adlı Tayland'lı bir şirket tarafından üretilen yangın söndürme topları, temel olarak ateşe atıldığı zaman içindeki kimyasalları dağıtan ve hemen ateşi söndürebilme özelliğine sahip olmalarıyla ön plana çıkıyor. Yangının içine atılan top belli bir sıcaklıkta patlayarak yangını söndürüyor. Kullanılmaları basit olduğundan yangın tüpleri gibi kullanma kılavuzu içermiyorlar. Yangını önlemek için sadece topu fırlatmak yeterli.
 




 
 
Kolaylıkla her yaştan insanın rahatlıkla kaldırabileceği topların her birinin ağırlığı yaklaşık olarak 1,3 kg. Ateşe atıldıktan sonra, sadece 3 saniye içerisinde patlayan topun içerisinde yangın söndürme kimyasalları 10 m2’lik bir alanı kaplıyor. Şirket yangın söndürme topu içerinde bulunan kimyasalların insan sağlığına ve çevreye bir zararı olmadığını iddia ediyor. 
 




 
Etkinleştirme söz konusu olduğunda, bir güvenlik önlemi olarak etrafına yüksek sesli alarm yayıyor ve bu sayede patlamanın olacağını belirtiyor. Ürünler A,B,C ve E sınıfı yangınlara karşıda oldukça kuvvetli bir koruma yapabilme yeterlilğine sahip.
 

 



Kaynak:

►Interestingengineering
Ömer Faruk GÜMÜŞ Ömer Faruk GÜMÜŞ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.