elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Uzunluk Ölçen Uygulama |
AR Measure

Akıllı telefonlar, gündelik hayatta yaptığımız birçok işi pratik hale getiriyor. Yeni bir artırılmış gerçeklik uygulaması ile artık cetvel, mezura gibi uzunluk ölçüm cihazlarına ihtiyaç kalmayacak.



A- A+
22.08.2017 tarihli yazı 13654 kez okunmuştur.
Akıllı telefonlar hayal gücümüzün ötesine geçmeye devam ediyor. İlk başlarda takvimler, saatler, haritalar, notlar, hesap makinesi gibi basit uygulamalar ile hayatımızı kolaylaştıran telefonlar artık sağlık, GPS, ölçüm gibi uygulamalar ile gündeme geliyor. Laan Labs bu çalışmaları bir adım öteye taşıyarak uzunluk ölçebilen yeni bir uygulama geliştirdi.
 

Uzunluğu Ölçebiliyor

Bu artırılmış gerçeklik uygulaması akıllı telefon uygulamaları arasında ilk olma özelliğinde. Laan Labs tarafından Apple ARkit kullanılarak oluşturulmuş AR Measure uygulamasının beta sürümünü web sitesi üzerinden tanıtıldı. AR Measure uygulaması, telefon kamerasını sanal cetvele dönüştürüyor ve istenilen bir nesneye odaklanarak boyut ölçümü yapabiliyor. Henüz beta sürümünde olan uygulamada % 100 doğrulukla çalışmıyor olsa da geliştirme çalışmalarının ardından cetvel, mezura gibi ölçü aletlerine ihtiyaç kalmayabilir.
 


► İlginizi Çekebilir: Ölçme Teknikleri | 1. Bölüm

Özellikle ev eşyası seçimi gibi ufak işlerde dahi sorun oluşturan ölçü alma işleminin bu şekilde akıllı telefonlardan yapılabilecek olması kullanıcılar için rahat kullanım sağlayacak. Web sitesinden verilen bilgiye göre uygulama, iOS 11 güncellemeleri ile gelecek. İlk etapta sadece iPhone kullanıcılarının erişebileceği bu uygulamanın Android markete gelip gelmeyeceği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Geliştirme çalışmaları başarılı bir şekilde sonuçlanırsa sadece kısa mesafeli ölçümlerde değil, büyük yapılarda da artık akıllı telefonlar hızlı ve doğru bir şekilde sonuç verebilir.

Aşağıdaki videodan uygulanmanın nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

 


Kaynak:

wonderfullengineering

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.